![]() |
|
[VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=73) +---- Dział: Virtual Reality (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=121) +---- Wątek: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna (/showthread.php?tid=2081) |
RE: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Baton - 27.07.2017 Ja też czekałem na promocję, ale było tak gorąco reklamowane, że się skusiłem i się cieszę. Jest tak mało jakichś gier przygodowych gdzie możesz spędzić 10 godzin, w zasadzie chyba żadnej nie ma, wszystko co grałem kończyło się w okolicy dwóch godzin i wyglądało gorzej. Poza tym tu mi się bardzo podoba narracja, lokacja i ogólny klimat
RE: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Marek Giovanne - 27.07.2017 Poczekam na więcej opinii i może się skuszę. Jeśli to coś ambitnego to warto dofinansować. Daj znać jak już zakończysz, czy trzyma poxiom od początku do końca. RE: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Elena Green - 27.07.2017 Też czekam na opinie
RE: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Yata_PL - 27.07.2017 (27.07.2017, 14:52 UTC)Baton napisał(a): Ja też czekałem na promocję, ale było tak gorąco reklamowane, że się skusiłem i się cieszę. Jest tak mało jakichś gier przygodowych gdzie możesz spędzić 10 godzin, w zasadzie chyba żadnej nie ma, wszystko co grałem kończyło się w okolicy dwóch godzin i wyglądało gorzej. Poza tym tu mi się bardzo podoba narracja, lokacja i ogólny klimat a ta slynna rozwalka reperowanego przez roboty statku na orbicie jest zaraz na poczatku ? ( widzilem to kilka razy na trailerach i tworzylo to fajny klimat) natomiast ta reklamowana przez Ciebie arena nie wyglada mi na zabawe na dluzej niz godzine. RE: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Baton - 27.07.2017 (27.07.2017, 18:33 UTC)Yata_PL napisał(a):(27.07.2017, 14:52 UTC)Baton napisał(a): Ja też czekałem na promocję, ale było tak gorąco reklamowane, że się skusiłem i się cieszę. Jest tak mało jakichś gier przygodowych gdzie możesz spędzić 10 godzin, w zasadzie chyba żadnej nie ma, wszystko co grałem kończyło się w okolicy dwóch godzin i wyglądało gorzej. Poza tym tu mi się bardzo podoba narracja, lokacja i ogólny klimat Wyszedłem z gry strasznie się zmuszając bo jest na tyle grubo, że się boje, że może koniec blisko a jeszcze sporo do 10 godzin. Arena, wszedłem tylko raz i jestem pewnien że w husarskiej grupie by było świetnie i o tym pisałem, nawet w tej poczekalni było wesoło z randomowymi ludkami, ale mimo wszystko bym wolał swojaków, więc poczekam, może się ktoś skusi, w końcu jest za darmo więc warto spróbować. Nie czułem się na tyle pewnie w sensie kontroli ruchu, ale singleplayer fajnie tego powoli uczy. RE: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Robinus - 21.08.2017 Dzięki postowi Koorak Drev o obniżce na HTC, wpadłem na tę ofertę Oculusa na Amazonie - za 400$. Czy to jest ten, normalny Oculus, który macie? Brać?
RE: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Pueblo - 21.08.2017 probowales kiedys VR, Robin? Jesli nie, szczerze polecam sprobowac u kogos i na podstawie tego wyrobic sobie opinie i zastanawiac sie nad zakupem. Co do CV1, cena jest ok. Ja sam gram jeszcze na DK2 (tylko dlatego, ze uwazalem ze cena do jakosci byla adekwatna). Z moich doswiadczen, spedzam w VR mniej czasu niz bym oczekiwal, czy chcial...ale z drugiej strony, mysle nad zakupem wlasnie CV1. RE: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Baton - 21.08.2017 (21.08.2017, 14:55 UTC)Robinus napisał(a): Dzięki postowi Koorak Drev o obniżce na HTC, wpadłem na tę ofertę Oculusa na Amazonie - za 400$. Bierz, za tyle to warto wziąć, ta cena będzie jeszcze tylko chwilę, pójdzie w górę to sprzedasz jak się znudzisz bez dużej straty ![]() Kończąc co do Lone Echo, skończyłem kampanię w 6+ godzin, na 100% zagram jeszcze raz tym razem wolniej znajdując wszystko itp. Najlepsza gra w VR jaką grałem, dzięki niej jestem 100% pewien, że VR ma wielką przyszłość. Jakby zrobili space legs w Elicie na ten sposób to by się dopiero zaczęło sprzedawać
RE: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Yata_PL - 21.08.2017 (21.08.2017, 14:55 UTC)Robinus napisał(a): Dzięki postowi Koorak Drev o obniżce na HTC, wpadłem na tę ofertę Oculusa na Amazonie - za 400$. brać nie pytac, jak Vive za drogi to ten sprzet tez jest super.. aa no i grafe brac bo bez gtx 1080/1070 to do tematu Elity w Vr lepiej nie podchodzić aby sie nie rozczarować... RE: [VR] Oculus Rift - dyskusja ogólna - Robinus - 21.08.2017 (21.08.2017, 18:06 UTC)Yata_PL napisał(a):(21.08.2017, 14:55 UTC)Robinus napisał(a): Dzięki postowi Koorak Drev o obniżce na HTC, wpadłem na tę ofertę Oculusa na Amazonie - za 400$. Vive nie "za drogi" tylko droższy o 200$. Dodatkowo z przeznaczeniem do Elite Dangerous - podobno Oculus lepszy. Lepszy + tańszy - wybór oczywisty. EDIT: Czego się naczytałem by taką opinię przedstawiać: http://vrking.pl/oculus-rift-vs-htc-vive-skonczmy-z-mitami/ najważniejsze dla mnie: |