![]() |
|
Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: O forum (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=96) +---- Dział: Forum - propozycje i błędy (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=20) +---- Wątek: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa (/showthread.php?tid=2011) |
RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - szarik - 20.10.2016 Jak dla mnie żaden SB nie był wygodny, kwestie techniczne obecnego SB są do usunięcia... DiSCORD jednak jest znacznie wygodniejszy i pozwala objąć zasięgiem znacznie więcej społeczności i znajomych... SB - przeglądanie historii to jakaś masakra - a juz sam fakt w obecnym i poprzednim SB usuwania historii powoduje, że mi się nóż w kieszeni otwiera - nie podoba mi się usuwanie treści... na DISCORDZIE mamy możliwość tworzenia pokoi, rozmowy na PRV i wszystko z historią wiadomości... myślę, że jeżeli ma być SB to o znacznie większej funkcjonalności i znacznie wygodniejszy oraz 'ładniejszy' ...... c.d.n. RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Quarion - 20.10.2016 Podstawową wadą Discorda jest to, że absolutnie w żadnym aspekcie nie służy integracji husarskiej grupy. Tam wchodzi tylko garstka osób i to przeważnie tych którzy wykorzystują go do innych celów niż tylko husarski czat. A jeśli chodzi o SB to nikt logujący się na forum nie pozostaje na niego obojętny bo zawsze jest na forum i każdy coś przeczyta i może się udzielić. Tu nie chodzi o jakieś wodotryski i mega funkcjonalności ale o bezpośrednią szybką komunikację i robienie masakrycznego offtopu który służy integracji grupy ![]() Powiem więcej, przez większość czasu na Discordzie panuje cisza. Po całym dniu pojawiało się raptem kilka linijek tekstu (licząc wszystkie kanały razem). Od wczoraj na SB napisaliśmy więcej niż przez tydzień na Discordzie, a to o czymś świadczy
RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - szarik - 20.10.2016 (20.10.2016, 19:26 UTC)Quarion napisał(a): Podstawową wadą Discorda jest to, że absolutnie w żadnym aspekcie nie służy integracji husarskiej grupy. Tam wchodzi tylko garstka osób i to przeważnie tych którzy wykorzystują go do innych celów niż tylko husarski czat. A jeśli chodzi o SB to nikt logujący się na forum nie pozostaje na niego obojętny bo zawsze jest na forum i każdy coś przeczyta i może się udzielić. Tu nie chodzi o jakieś wodotryski i mega funkcjonalności ale o bezpośrednią szybką komunikację i robienie masakrycznego offtopu który służy integracji grupy Podpisuje się obiema łapami... takiej ilościowej sieczki słownej nigdzie indziej nie mamy... jako forma integracji się sprawdza... RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Nizm0 - 21.10.2016 Osobiście wolę Discorda bo trudniej przegapić wartościową informację, a jak coś zostanie wrzucone na SB to już po ok 100 wiadomościach jest prawie nie osiągalne. Jak się śledzi SB na bieżąco to i owszem przydatne bo można sobie pogadać, ale jak ktoś wchodzi raz dziennie albo i rzadziej to znalezienie miejsca gdzie ostatnio czytał i przebrnięcie przez wszystko co zostało do tej pory napisane i wyłapanie czegoś wartościowego, prawie nie wykonalne. Jestem za SB ale nie do przekazywania ciekawych informacji, a jak już coś fajnego zostało tu wrzucone to może warto to wkleić jeszcze gdzieś aby nie zaginęło. Najlepsze wykorzystanie SB to jako zwykły czat i szybka pomoc, bo zawsze ktoś coś szybko doradzi. Tylko warto się zastanowić czy to co zostało przed chwilą napisane istnieje już gdzie na forum czy nie przekleić do jakiegoś wątku dla potomności. RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - [Cornholio] - 21.10.2016 Moim zdaniem Discord jest wygodny, przejrzysty, można korzystać przez www, dedykowanej aplikacji na telefon, czy na windows'a - bardziej praktyczny. SB jest ok, ale moim zdaniem Discord jest lepszym rozwiązaniem. Na Discordzie faktycznie jest cisza, mało ludzi się wypowiada, ale dlatego że większość aktywnych graczy pisze na forum w wątku zastępczym SB. Część ludzi pewnie nawet nie podeszła do tematu Discorda, dla mnie to był pierwszy kontakt z tym rozwiązaniem. Z SB u mnie widzę problem odświeżania chatu, muszę wymuszać refresh strony w przeglądarce, ale to może u mnie jest problem (xubuntu+firefox). RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - DYoda - 21.10.2016 SB jest ok, może większ historia by się przydała. @Nizm0 - wartościowe informacje to na forum powinno się wrzucać RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Mathias Shallowgrave - 21.10.2016 Co do historii - archiwum jest dostępne po kliknięciu na tytule SB ![]() Zwiększę ilość shoutów na SB do 40 (obecnie 30). To ma wpływ na wydajność serwera, więc jeśli będzie za duże obciążenie, zmniejszymy z powrotem RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Fenyl de Lechia - 21.10.2016 Ja jeszcze dodam, ze obecny SB ma problemy na urzadzeniach mobilnych. RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - Mathias Shallowgrave - 21.10.2016 (21.10.2016, 07:49 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Ja jeszcze dodam, ze obecny SB ma problemy na urzadzeniach mobilnych. More info? RE: Plusy i minusy nowego ShoutBoxa - 2M1R - 21.10.2016 Nie ładuje się... |