The Winged Hussars - Forum
No Man's Sky - dyskusja ogólna - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Inne Gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=138)
+---- Dział: No Man's Sky (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=66)
+---- Wątek: No Man's Sky - dyskusja ogólna (/showthread.php?tid=1122)

RE: No Man's Sky - premiera już 21 czerwca 2016 - Mathias Shallowgrave - 13.08.2016

Ja tam nastawiałem się na arcadówkę i arcadówkę dostałem Smile

RE: No Man's Sky - premiera już 21 czerwca 2016 - Vermill - 13.08.2016

Kurczę, gdzie nie wejdę to No Man's Sky... jakaś obsesja jak z Pokemonami Biggrin

RE: No Man's Sky - premiera już 21 czerwca 2016 - Kyokushin - 13.08.2016

Arkadówka arcadówką, też się nastawiałem na to, ale sterowanie latadłami na padzie robi się tak:
[Obrazek: 284386d1382260469-giri-della-morte-con-u...mode-2.jpg]
Left stick:
Rudder (x)
Throttle (y)

Right stick
Roll/ailerons (x)
Pitch/elevator(y)

Roll jest naturalnie analogowy, zawsze, nawet w battlefieldach. A tu dali na guzik i nawet emulatorami nie da się tego przemapować tak, żeby było po ludzku.

Może mi ktoś wysłać plik xinput1_3.dll (spakować zip i zmienić rozszerzenie na zip_, bo antywir nie puści)?
(kombinuję z emulacją hotasa i skasowałem i nic nie dziala)

RE: No Man's Sky - premiera już 21 czerwca 2016 - Robinus - 13.08.2016

(13.08.2016, 11:36 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Faza druga: wciągam się Biggrin

Mi na maksa brakuje rozglądania się po pulpicie, że o headtrackingu nie wspomnę Tongue

Ja chciałem zgłosić, że nie wiem jak na klawiaturze, ale na padzie rozglądanie jest na ważniejszym miejscu niż samo sterowanie nawet Smile Na prawej gale.

Gdzieś czytałem zarzuty, że niby brak różnorodności, to strzeliłem kilka fotek dosłownie z 10 minut zwiedzania...

[Obrazek: t0AuHutrzGFve7oOOHNcc_vtag0YZJ71VSZ7xK41...71-h715-no]

[Obrazek: tKuiXtGRENJhG5qzSeJUF1--7ld-bINLjywmhDDX...71-h715-no]

[Obrazek: ZW_OFLvI5s7gkt7J-BB2qi_HJLrEUx1D2VTBHZ0f...71-h715-no]

Ta ostatnia była super. Wydawało się "rany boskie nic tu nie ma", a pod ziemią znalazłem labirynty jaskiń...

Czym dalej też tym ciekawiej i trudniej się mi robi. Coraz więcej wrogich statków, coraz więcej wyzwań na planetach.

Z jednej myślałem, że nie dam rady uciec. Temperatura w dzień była taka, że pasek ochrony topniał dosłownie w oczach, a dość często przechodziły jakieś burze, które ją wywalały w ogóle poza skalę. Do tego agresywni strażnicy i wszelkiej maści agresorzy na ziemi... Za to opłacalne fanty do znalezienia.

Lecę dalej, do centrum daleka droga... Biggrin

RE: No Man's Sky - premiera już 21 czerwca 2016 - Kyokushin - 13.08.2016

Na planetach jest fajnie, żeby w elite zrobili podobne zwiedzanie.

RE: No Man's Sky - premiera już 21 czerwca 2016 - Mathias Shallowgrave - 13.08.2016

Spróbuję na padzie dzisiaj więc Smile

RE: No Man's Sky - premiera już 21 czerwca 2016 - Doom_days - 13.08.2016

Jak was czytam to mam ochotę się złamać i kupić ^^

RE: No Man's Sky - premiera już 21 czerwca 2016 - Robinus - 13.08.2016

Aaaa to ja się rypłem.

To Tobie Doom_days odpowiadałem kilka postów wyżej - znaczy Ciebie miałem na myśli, że pewnie Ci się spodoba, a napisałem o Haji-me...

W sumie to niedługo pewnie stanieje - piraci się rzucili na Goga jak sępy.

W dodatku do jest dziwna gra. Jak tak czytam opinie na GOGu albo na Metacritic to sobie myślę "rany co ja kupiłem"... A potem wsiąkam na calutki dzień Smile

RE: No Man's Sky - premiera już 21 czerwca 2016 - Kriztozz - 13.08.2016

Jak nakarmicie zwierzątko tym co lubi, będzie strasznie zadowolone i będzie wam szukać różnych ciekawych rzeczy.
[Obrazek: db40guX.jpg]

Pierwsza planeta to był raj, a na tej radiacja, a morze to wielka radioaktywna zupa. Sad

Robinus - twój Iryd na focie powyżej, to ta skała w kształcie łuku. Biggrin

RE: No Man's Sky - premiera już 21 czerwca 2016 - Zakrecony Termos - 13.08.2016

Hmmmm.

Wymagająca gra?

Jak wstawić tutaj zdjęcie? odpaliłem NMS na Athlonie II X3 450 plus GT740 a wszędzie czytam o niebotycznych wymaganiach.