The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - pz1124 - 25.11.2020

(25.11.2020, 17:05 UTC)Karinka napisał(a): Pytanie:
Czy jeśli posiadam 2 shield boostery to ich moc się dodaje? Czy działa tylko jeden?

Tak, dodaje się. Chyba do 80%, a powyżej też się sumuje ale już z każdym kolejnym mniej

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Karinka - 25.11.2020

Thx. Więc na razie latam z dwoma.

Będę dzisiaj upierdliwy- czy jest jakiś sposób, by uniemożliwić celowi ucieczkę w nadprzestrzeń? Pytam, bo już mi dzisiaj kilku uciekło delikwentów. Uciekają, skanuję wake'a, dopadam ich i znowu uciekają kilka razy >>> aż nie mogę ich więcej znaleźć. Oni tak mogą uciekać w nieskończoność czy ile im paliwa starczy? Wiem, że jest jakiś tam u inżynierów moduł blokujący napęd FSD, ale coś bardziej realnego?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - pz1124 - 25.11.2020

(25.11.2020, 17:19 UTC)Karinka napisał(a): Thx. Więc na razie latam z dwoma.

Będę dzisiaj upierdliwy- czy jest jakiś sposób, by uniemożliwić celowi ucieczkę w nadprzestrzeń? 

Zwiększyć firepower Wink celować w moduł fsd lub power plant

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Karinka - 25.11.2020

Dziękuję. Zacny pomysł Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - ronin_htd - 25.11.2020

Rakiety z eksperymentalnym efektem FSD Interrupt

Lub Containment Missile dostępne tylko u PP Yuriego Groma

Czyli inżynierka. Yuri odpoada, bo robię dla Chińczyka Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Arczii - 25.11.2020

Kupując sprzęt do swojej Cobry, zauważyłem że największą liczbę "tieru?"(pierwsza kolumna z cyframi i kropkami) jaką sklep mi oferuje to "4". Czy mając potężniejszy statek sklep zaoferuje mi sprzęt z wyższymi cyframi w tej kolumnie?

Tak.
Liczba ta oznacza rozmiar modułu. Inne statki mogą mieć sloty z większą cyfrą (ilością kropek). Oczywiście pod warunkiem, że taki rozmiar będzie akurat dostępny na danej stacji.
Leć do systemu Ix >>> tam jest wszystko i możesz kupić z 15% zniżką jeśli współpracujesz z Chinolem.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 25.11.2020

Fajna nazwa systemu

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - josel666 - 25.11.2020

Spróbuję coś pokombinować z tymi ustawieniami bo wiem,że mój brat ma np. zablokowane na 60fps,ale wzrokowo fajnie wygląda ta duża ilość fps na liczniku klatek.
Dzięki za porady.