The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 23.11.2020

tak, RCS tu nie ma Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Gnievmir - 23.11.2020

Jeśli naprawdę chcesz się szybko obrócić, np w walce to wykonaj następujący manewr:
dopalacz→assist off→gwałtowne ściągnięcie drążka i odpuszczenie→ czekasz na właściwe ustawienie→ assist on
Chyba, że ktoś zna szybszą metodę to chętnie się nauczę nowej sztuczki Smile

Przydatne jest też opanowanie umiejętności zarządzania energią (pipami) i odpowiednie do okoliczności przekierowywanie jej

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Pajk - 23.11.2020

(23.11.2020, 17:09 UTC)Arczii napisał(a): Który moduł odpowiada za szybkość obrotu statku w przód i tył (o 180 stopni, żeby jak najszybciej ustawić go do góry nogami) - thrustery?

...dziobem z tyłu.
// sry za double post, edycja nie działa

przycisk fa-off na joysticku

(23.11.2020, 16:06 UTC)Maroks napisał(a): Takie szybkie pytanko, pod RES lepszy będzie Der de lance czy Python?

hmm. Korweta z myśliwcem Tajpan.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Macioo - 23.11.2020

Witam, jestem nowym graczem i dość szybko dostałem taki komunikat "Requires pilot's federation district permit" dla systemów w których zaczynałem grę.
Czy jest jakaś możliwość żebym mógł znowu latać do tych systemów?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Pajk - 23.11.2020

Nie. To są tzw. systemy bezpieczne dla graczy zaczynających grę. Bierzesz misję opuszczającą te systemy - dostajesz wiadomość, że nie możesz tam wrócić - witamy w ED pilocie Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Macioo - 23.11.2020

(23.11.2020, 23:32 UTC)Pajk napisał(a): Nie. To są tzw. systemy bezpieczne dla graczy zaczynających grę. Bierzesz misję opuszczającą te systemy - dostajesz wiadomość, że nie możesz tam wrócić - witamy w ED pilocie Smile

Ok, rozumiem.
Dzięki za info Wink

Pozdrawiam.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - josel666 - 24.11.2020

Jestem ciekawy czy silnik "elite" pociągnie ten dodatek Odyssey bo wydaje mi się,że zrobiony jest raczej pod symulator latania,a nie fps.Mam dość mocny komputer(gtx 760 2g ram,16g pamięci) a i tak "klatki" lecą mi ze 150 do 59 kiedy poruszam się łazikiem przy większych naziemnych budowlach.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - -PAQ- - 24.11.2020

(24.11.2020, 23:00 UTC)josel666 napisał(a): Jestem ciekawy czy silnik "elite" pociągnie ten dodatek Odyssey bo wydaje mi się,że zrobiony jest raczej pod symulator latania,a nie fps.Mam dość mocny komputer(gtx 760 2g ram,16g pamięci) a i tak "klatki" lecą mi ze 150 do 59 kiedy poruszam się łazikiem przy większych naziemnych budowlach.

Ten silnik to Cobra (jesli się nie mylę w nazwie), i na nim są postawione inne produkcje Frontiera, takie jak Planet ZOO, Jurassic World Evolution i Planet Coaster.
Zobacz sobie te produkcje i sam odpowiedz czy "pociągnie" DLC Odyssey  Biggrin

PS. Nie chciał bym Cię martwić, ale GTX 760 to nie jest już karta na "dość mocny komputer" ¯\_(ツ)_/¯

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - josel666 - 24.11.2020

No tak,ale na obecne potrzeby czyli np granie w elite na razie mi starczy choć trochę się grzeje,ale mam zamiar przerzucić się na ps4(albo kupić mocniejszą kartę).
ps.oblukałem Planet Zoo i jesli tak będą wyglądać "lądowalne" planety z Odyssey to trzymam kciuki.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Arczii - 25.11.2020

(24.11.2020, 23:00 UTC)josel666 napisał(a): "klatki" lecą mi ze 150 do 59

Spadek fps jest dość znacząco widoczny gdy grasz na nielimitowanych klatkach.
Jeżeli masz 60hz monitor, polecam ustawić adaptive vsync w panelu sterowania nvidii i troszkę zmniejszyć ustawienia graficzne w grze.