The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Shade Tempest - 19.09.2020

Jestem na discordzie napisałem Ci wiadomość i jestem na czacie głosowym tam gdzie Ty

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Gnievmir - 30.10.2020

Mam dziwny problem.
Sądziłem, że mam już pełną kolekcję permitów, a tym czasem lecąc od Beagle Point w kierunku "Bańki" napotkałem niezwykle rozległą strefę "no fly zone" gdzie nazwa zaczyna się od "Bleia".
Szukałem w necie ale albo źle zadaję pytania albo nikt nie wie jak uzyskać "wejściówkę" do tej strefy. Póki co oblatuję ją ale miłoby było jednak zdobyć permita i na ten obszar.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Aran V. - 30.10.2020

W galaktyce jest pełno miejsc z permitami nie do zdobycia. FDEV poprostu zarezerwował sobie część systemów do celów tylko im znanych

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Gnievmir - 30.10.2020

Ok, dzięki za odpowiedź @Aran V.
Tym samym rozumiem, że moja taktyka "oblecenia" jest jedyną słuszną

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Maroks - 07.11.2020

Nie macie czasem serwera Discord by na luzie pogadać?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Scarlet Yuri - 07.11.2020

Jest link na stronie głównej forum, poszukaj dobrze

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Maroks - 07.11.2020

Jezus, nie zauważyłem.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Maroks - 23.11.2020

Takie szybkie pytanko, pod RES lepszy będzie Der de lance czy Python?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - w0jciechu_87 - 23.11.2020

Jak Cię stać to proponuje robić statki pod konkretne zajęcie (combat, xeno, explo, handel/gornictwo). Więc wybrałbym FDL/chieftaina/Vulture pod Resy.
Natomiast Python jest generalnie OP pod kątem jego uniwersalności, więc i jego będziesz w stanie wykoksic do walki.
Trzeba mieć jednak świadomość, że prawdziwy fun w combacie zaczyna się z dość poważną inzynierką - oczywiście zależnie od preferencji/buildu

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Arczii - 23.11.2020

Który moduł odpowiada za szybkość obrotu statku w przód i tył (o 180 stopni, żeby jak najszybciej ustawić go do góry nogami) - thrustery?

...dziobem z tyłu.
// sry za double post, edycja nie działa