The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - sirmafia - 01.06.2020

Cytat:Mówiąc po polsku: w systemach czasami wybucha wojna między frakcjami. W takim przypadku w systemie pojawiają się "Conflict zone". Tego musisz szukać. Jak wlecisz w taki CZ (Conflict Zone) to pojawi ci się taka opcja w panelu komunikacji (panel 2) z wyborem strony konfliktu. Wybierasz stronę konfliktu i od razu jedna ze stron staje się agresywna. Walczysz z agresorami i pomagasz sojusznikom. Za każdy zestrzelony statek masz Combat Bond.

Dziekuje brakowało mi tej informacji o panelu 2.. wlatywałem biłem kogo trzeba ale nie wybierałem strony. Jeszcze sobie misje wziąlem... mam nadzieje ze to się łączy to na spokojnie bede sobie mordował NPC Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Sam Hologram - 16.06.2020

Cześć. Szukam informacji o okradaniu Megashipów. Do tej pory zajmowałem się trochę górnictwem i chcę spróbować czegoś ciekawszego. Przeglądałem google i youtube, ale znalazłem tylko tak opisane ogólnikowo, po łebkach. Znacie jakiś dobry, polski poradnik?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Iwo Jarema - 16.06.2020

(16.06.2020, 10:14 UTC)Sam Hologram napisał(a): Cześć. Szukam informacji o okradaniu Megashipów. Do tej pory zajmowałem się trochę górnictwem i chcę spróbować czegoś ciekawszego. Przeglądałem google i youtube, ale znalazłem tylko tak opisane ogólnikowo, po łebkach. Znacie jakiś dobry, polski poradnik?

Wg mnie bardzo przystępnie opisał to w poradniku totalnym nasz Hetman w części dot. Silent Runningu (na przykładzie kradzieży danych ze statku właśnie)
linka tu:
poradnik totalny

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Sam Hologram - 16.06.2020

(16.06.2020, 13:48 UTC)iwo2006 napisał(a):
(16.06.2020, 10:14 UTC)Sam Hologram napisał(a): Cześć. Szukam informacji o okradaniu Megashipów. Do tej pory zajmowałem się trochę górnictwem i chcę spróbować czegoś ciekawszego. Przeglądałem google i youtube, ale znalazłem tylko tak opisane ogólnikowo, po łebkach. Znacie jakiś dobry, polski poradnik?

Wg mnie bardzo przystępnie opisał to w poradniku totalnym nasz Hetman w części dot. Silent Runningu (na przykładzie kradzieży danych ze statku właśnie)
linka tu:
poradnik totalny

Widziałem to już. Też wątek kradzieży jest ogólnikowy i pokazuje tylko przykład wykorzystania trybu cichego. Zależy mi, żeby były informacje o najlepszym statku do tego typu działań, a  najważniejsze w jakich systemach najlepiej szukać megashipów z cennym towarem? Czy te systemy mają być w stanie wojny, boom czy jeszcze inne? Bo tak latać i szukać na pałę trochę szkoda czasu, a galaktyka jest wielka.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Kebabek - 17.06.2020

Cześć. Niedawno zacząłem przygodę z ED . Ogólnie uzbieralem trochę $$ i poleciałem do Waszego przytulnego zakątka a później .... do sektora California Nebula. I tu moje pytanie. Czy da się gdzieś w czeluści kosmosu zdobyć jakieś misje ? Bo latam i żywego ducha nie widzę. Jeszce jedno. Czy jest coś ala baza domowa? Bo sam nie pamiętam skąd zacząłem.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Iwo Jarema - 17.06.2020

HR 8444

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Scarlet Yuri - 17.06.2020

Do systemu startowego nie wrócisz, są to systemy zamknięte. Raz wylecisz, już nie wrócisz. Na bazę wypadową polecam systemy High Tech, znajdziesz tam zawsze sporo statków i sprzętu do nich. Co do spotykania innych graczy to tylko w trybie OPEN i to też trzeba mieć szczęście bo systemów są miliardy, a wspomniany system HR 8444 to nasza stolica. Szansa spotkania kogoś od nas jest spora, chyba że wszyscy już siedzą i kopią diamenty w Nowym Borann

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mathias Shallowgrave - 17.06.2020

(17.06.2020, 13:32 UTC)Kebabek napisał(a): Cześć.  Niedawno zacząłem przygodę z ED . Ogólnie uzbieralem trochę $$ i poleciałem do Waszego przytulnego zakątka a później .... do sektora California Nebula.  I tu moje pytanie. Czy da się gdzieś w czeluści kosmosu zdobyć jakieś misje ? Bo latam i żywego ducha nie widzę. Jeszce jedno.  Czy jest coś ala baza domowa? Bo sam nie pamiętam skąd zacząłem.

Są 4 zamieszkałe części przestrzeni:

- Bańka (czyli ta główna część) - tutaj mamy (w sensie Skrzydlata Husaria) bazę w systemie HR 8444
 - Colonia 20 tys. LY od Sol - tutaj mamy filię w nazwanym przez nas systemie Kopernik z bazą planetarną Kolonia Sobieski
 - Plejady, które skolonizowano po tym, jak znaleziono tam posadzone przez Thargoidów złoża Barnacli
 - Mgławica Witch Head (Wiedźmia Głowa), gdzie ludzkość natarła na siły thargoidzkie i przejęła nowe złoża Barnacli, a przy okazji wypędziła stamtąd obcych

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Kebabek - 17.06.2020

Dzięki. Czyli zawracamWink zastanawia mnie jeszcze co będzie jak statek rozwale? Gdzie mnie" zrespi " ostatnie dni pauza wyłącznie w przestrzeni.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mathias Shallowgrave - 17.06.2020

(17.06.2020, 14:06 UTC)Kebabek napisał(a): Dzięki.  Czyli zawracamWink zastanawia mnie jeszcze co będzie jak statek rozwale? Gdzie mnie" zrespi " ostatnie dni pauza wyłącznie w przestrzeni.

W najbliższej możliwej stacji/bazie (i utracisz wszystkie zebrane dane eksploracyjne przy okazji).