![]() |
|
Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 (/showthread.php?tid=4040) |
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Kuba Wolf - 25.01.2018 Kurcze, ja latam/szukam/odwiedzam stacje poza Banka, znaczy sie bedzie nowa metoda "na kamikaze"
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Diox - 25.01.2018 W końcu filtry materiałów, które mają być zbierane przez limpety. Co ciekawe są zapamiętywane permanentnie. Relog, wyjście z gry nie zmienia ich stanu. Dalej są ignorowane lub nie. Coś pięknego dla starego górnika jak ja. Teraz kopanie to czysta przyjemność i idzie duuużo szybciej plus oszczędność limpetów. PS. Ignorowane materiały nie są też widoczne na radarze Juppi!Uprzedzając wątpliwości: jeśli w cząsteczce jest Painite (biała lista), oraz Indite (czarna lista), cząsteczka jest zbierana, oba materiały trafiają do rafinerii, natomiast do Cargo trafia tylko Painite. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Yata_PL - 25.01.2018 mnie dzis ciesza najbardziej drobnostki jak np. secondary effect na FSD lub zacieniona strona planety jest po dolocie ciągle ciemna , stabilne 90 fps w SRV bez zmiany ustwienien graficznych ... RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Pajk - 25.01.2018 Zastanawiam się, do czego mi się ten nowy statek przyda i jakoś nie znajduję na razie zastosowania - taki niby bojowy, ale FDLem nie latałem z 2 lata, nawet mu nie wrzuciłem żadnego inżyniera. ASP jest nie do zastąpienia, to samo 2 pytony - psażersko-transportowy (dwa zestawy modułów) i górnik. T10, pasażerska Beluga "tanie linie" i transportowy Cutter w Plejadach, Korweta w bańce. Reszta rdzewieje. Tego Chieftaina nijak nie mogę dopasować do mojego stylu gry. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Yata_PL - 25.01.2018 (25.01.2018, 22:10 UTC)Pajk napisał(a): Zastanawiam się, do czego mi się ten nowy statek przyda i jakoś nie znajduję na razie zastosowania - taki niby bojowy, ale FDLem nie latałem z 2 lata, nawet mu nie wrzuciłem żadnego inżyniera. ASP jest nie do zastąpienia, to samo 2 pytony - psażersko-transportowy (dwa zestawy modułów) i górnik. T10, pasażerska Beluga "tanie linie" i transportowy Cutter w Plejadach, Korweta w bańce. Reszta rdzewieje. Tego Chieftaina nijak nie mogę dopasować do mojego stylu gry. u mnie zastąpi FASa którym latałem na RESy , przeszczepilem juz zmoduly , HP - wyszedł nieco lepszy DPS , hull i chyba manewrowość ( ciągle testuje) przy PvP - FDL vs Chieftain wynik chyba tez nie będzie jednoznaczny, pewnie Kyoku się wkrótce wypowie.. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Tom Pold77 - 25.01.2018 Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie . Wyskakuje jakiś tam błąd przy uruchamianiu, ale odpala normalnie.Jeszcze raz wszystko sprawdzę, bo tylko dwie planetki oglądnąłem, ale widać znaczącą różnicę. Edit: zmiana jest, ale jeszcze jakichś plików brakuje, nie ma jak ich wydobyć, a nawet znaleźć
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - SP-GGX - 25.01.2018 Nowym statkiem lata się OK . Na plus dźwięk ślinika i boosta. Na plus umieszczenie hardpoint'ów Polatałem trochę w RS jakoś tam sobie radzi ale bez inżynierów to raczej zostanie łowcą mniejszych jednostek.
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Baton - 25.01.2018 (25.01.2018, 22:27 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie Ciekawe ![]() Ja sobie szukałem gejzerów i zrobiłem przy okazji porównanie tego samego miejsca, nie tylko kolory się zmieniły, teren też jest trochę inny a nawet materiały dostępne na księżycu. Samo chyba podmienianie plików może się skończyć dziwnymi rezultatami, ale poczytam z ciekawością : daj jakieś foty/https://i.imgur.com/WhhEyec.png RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Tom Pold77 - 25.01.2018 (25.01.2018, 22:51 UTC)Baton napisał(a):(25.01.2018, 22:27 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie Niestety ale nie zmienia mapy 3D planety (nie wiem jak fachowo to się nazywa), to tylko shadery są. Próbowałem wylądować i niestety ale planeta z bliska jest zupełnie płaska, po powrocie do oryginalnych plików okazało się że jestem nad jakąś potężną górką i dobrze że nawet nie próbowałem lądować. Po prostu zmienia się wygląd, niestety nic więcej. Plikami można by się było pobawić, ale nie ma narzędzia do rozpakowania tych ich bibliotek :/ Betą nie mam zamiaru się zajmować, lecę do Colonii, myślałem że sobie przynajmniej widoczki urozmaicę, ale to zbyt niebezpieczne przy próbie lądowania gdziekolwiek
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Yata_PL - 26.01.2018 ![]() kratery jak z podrecznika Atlas Nieba.. |