The Winged Hussars - Forum
Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 (/showthread.php?tid=4040)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Kuba Wolf - 25.01.2018

Kurcze, ja latam/szukam/odwiedzam stacje poza Banka, znaczy sie bedzie nowa metoda "na kamikaze" Tongue

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Diox - 25.01.2018

W końcu filtry materiałów, które mają być zbierane przez limpety. Co ciekawe są zapamiętywane permanentnie. Relog, wyjście z gry nie zmienia ich stanu. Dalej są ignorowane lub nie. Coś pięknego dla starego górnika jak ja. Teraz kopanie to czysta przyjemność i idzie duuużo szybciej plus oszczędność limpetów.
PS. Ignorowane materiały nie są też widoczne na radarze Smile Juppi!

Uprzedzając wątpliwości: jeśli w cząsteczce jest Painite (biała lista), oraz Indite (czarna lista), cząsteczka jest zbierana, oba materiały trafiają do rafinerii, natomiast do Cargo trafia tylko Painite.

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Yata_PL - 25.01.2018

mnie dzis ciesza najbardziej drobnostki jak np. secondary effect na FSD lub zacieniona strona planety jest po dolocie ciągle ciemna , stabilne 90 fps w SRV bez zmiany ustwienien graficznych ...

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Pajk - 25.01.2018

Zastanawiam się, do czego mi się ten nowy statek przyda i jakoś nie znajduję na razie zastosowania - taki niby bojowy, ale FDLem nie latałem z 2 lata, nawet mu nie wrzuciłem żadnego inżyniera. ASP jest nie do zastąpienia, to samo 2 pytony - psażersko-transportowy (dwa zestawy modułów) i górnik. T10, pasażerska Beluga "tanie linie" i transportowy Cutter w Plejadach, Korweta w bańce. Reszta rdzewieje. Tego Chieftaina nijak nie mogę dopasować do mojego stylu gry.

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Yata_PL - 25.01.2018

(25.01.2018, 22:10 UTC)Pajk napisał(a): Zastanawiam się, do czego mi się ten nowy statek przyda i jakoś nie znajduję na razie zastosowania - taki niby bojowy, ale FDLem nie latałem z 2 lata, nawet mu nie wrzuciłem żadnego inżyniera. ASP jest nie do zastąpienia, to samo 2 pytony - psażersko-transportowy (dwa zestawy modułów) i górnik. T10, pasażerska Beluga "tanie linie" i transportowy Cutter w Plejadach, Korweta w bańce. Reszta rdzewieje. Tego Chieftaina nijak nie mogę dopasować do mojego stylu gry.

u mnie zastąpi FASa którym latałem na RESy , przeszczepilem juz zmoduly , HP -  wyszedł nieco lepszy DPS , hull i chyba manewrowość ( ciągle testuje)

przy PvP - FDL vs Chieftain wynik chyba tez nie będzie jednoznaczny, pewnie Kyoku się wkrótce wypowie..

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Tom Pold77 - 25.01.2018

Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie Smile. Wyskakuje jakiś tam błąd przy uruchamianiu, ale odpala normalnie.
Jeszcze raz wszystko sprawdzę, bo tylko dwie planetki oglądnąłem, ale widać znaczącą różnicę.
Edit: zmiana jest, ale jeszcze jakichś plików brakuje, nie ma jak ich wydobyć, a nawet znaleźć Sad

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - SP-GGX - 25.01.2018

Nowym statkiem lata się OK .
Na plus dźwięk ślinika i boosta.
Na plus umieszczenie hardpoint'ów 
Polatałem trochę w RS jakoś tam sobie radzi ale bez inżynierów to raczej zostanie łowcą mniejszych jednostek.

[Obrazek: Screenshot_0654.bmp]

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Baton - 25.01.2018

(25.01.2018, 22:27 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie Smile. Wyskakuje jakiś tam błąd przy uruchamianiu, ale odpala normalnie.
Jeszcze raz wszystko sprawdzę, bo tylko dwie planetki oglądnąłem, ale widać znaczącą różnicę.
Edit: zmiana jest, ale jeszcze jakichś plików brakuje, nie ma jak ich wydobyć, a nawet znaleźć Sad

Ciekawe Smile

Ja sobie szukałem gejzerów i zrobiłem przy okazji porównanie tego samego miejsca, nie tylko kolory się zmieniły, teren też jest trochę inny a nawet materiały dostępne na księżycu. Samo chyba podmienianie plików może się skończyć dziwnymi rezultatami, ale poczytam z ciekawością :Smile daj jakieś foty/

https://i.imgur.com/WhhEyec.png

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Tom Pold77 - 25.01.2018

(25.01.2018, 22:51 UTC)Baton napisał(a):
(25.01.2018, 22:27 UTC)Tom Pold77 napisał(a): Gdyby to kogoś interesowało, to podmiana plików w folderze planet shaders, daje ten nowy wygląd w regularnej wersji gry. Przynajmniej u mnie Smile. Wyskakuje jakiś tam błąd przy uruchamianiu, ale odpala normalnie.

Ciekawe Smile

Ja sobie szukałem gejzerów i zrobiłem przy okazji porównanie tego samego miejsca, nie tylko kolory się zmieniły, teren też jest trochę inny a nawet materiały dostępne na  księżycu. Samo chyba podmienianie plików może się skończyć dziwnymi rezultatami, ale poczytam z ciekawością :Smile daj jakieś foty/

https://i.imgur.com/WhhEyec.png

Niestety ale nie zmienia mapy 3D planety (nie wiem jak fachowo to się nazywa), to tylko shadery są. Próbowałem wylądować i niestety ale planeta z bliska jest zupełnie płaska, po powrocie do oryginalnych plików okazało się że jestem nad jakąś potężną górką i dobrze że nawet nie próbowałem lądować. Po prostu zmienia się wygląd, niestety nic więcej.
Plikami można by się było pobawić, ale nie ma narzędzia do rozpakowania tych ich bibliotek :/
Betą nie mam zamiaru się zajmować, lecę do Colonii, myślałem że sobie przynajmniej widoczki urozmaicę, ale to zbyt niebezpieczne przy próbie lądowania gdziekolwiek Smile

RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Yata_PL - 26.01.2018

[Obrazek: 39187525074_8496221456_k.jpg]

kratery jak z podrecznika Atlas Nieba..