The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Pajk - 03.01.2020

Ustawić to w Settings - masz dwa tryby - w standardzie HUD z napisami na niebiesko - analyse mode (działa DSS), pomarańczowymi - combat mode (działają bronie i inne pierdoły) - ja mam ustawione na H w klawiaturze, nie wiem, czy to jest ustawienie standardowe

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mariusz77 - 03.01.2020

(03.01.2020, 20:45 UTC)Pajk napisał(a): Ustawić to w Settings - masz dwa tryby - w standardzie HUD z napisami na niebiesko - analyse mode (działa DSS), pomarańczowymi - combat mode (działają bronie i inne pierdoły) - ja mam ustawione na H w klawiaturze, nie wiem, czy to jest ustawienie standardowe

Dziękuję Ci. Jutro to sprawdzę i dam znać czy dalej radę ?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mariusz77 - 04.01.2020

(03.01.2020, 22:18 UTC)Mariusz77 napisał(a):
(03.01.2020, 20:45 UTC)Pajk napisał(a): Ustawić to w Settings - masz dwa tryby - w standardzie HUD z napisami na niebiesko - analyse mode (działa DSS), pomarańczowymi - combat mode (działają bronie i inne pierdoły) - ja mam ustawione na H w klawiaturze, nie wiem, czy to jest ustawienie standardowe

Dziękuję Ci. Jutro to sprawdzę i dam znać czy daję radę ?

Działa!!! Dzięki!!!!

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Nadya El'Amin - 06.01.2020

Standardowo jest pod "M" Wink

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Hellrider - 06.01.2020

Stwierdziłem, że pora uzupełnić codex o kilka anomalii, codex zarówno w grze jak i w EDSM twierdził, że w systemach Anaulus, HIP 15310 i Shibboleth
mogę znaleźć kilka z nich, jednak po przeskanowaniu systemu FSSem nie znalazłem ani jednej, no dobrze, codex twierdził, że zależnie od anomalii można je znaleźć wokół planet lodowych, minimum 2600ls od gwiazdy, wokół planet amoniakowych, oraz w pasach asteroid, przeszukałem więc wszystko korzystając z tych wskazówek- ponownie nic.
Robię coś nie tak, czy to kolejne problemy frontiera?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Pajk - 06.01.2020

Musisz lecieć do planet poniżej 1000 ls.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Hellrider - 07.01.2020

Podlatywałem tak blisko planet, jak tylko się dało, dalej nic Sad

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Mathias Shallowgrave - 07.01.2020

(06.01.2020, 20:53 UTC)Hellrider napisał(a): Stwierdziłem, że pora uzupełnić codex o kilka anomalii, codex zarówno w grze jak i w EDSM twierdził, że w systemach Anaulus, HIP 15310 i Shibboleth
mogę znaleźć kilka z nich, jednak po przeskanowaniu systemu FSSem nie znalazłem ani jednej, no dobrze, codex twierdził, że zależnie od anomalii można je znaleźć wokół planet lodowych, minimum 2600ls od gwiazdy, wokół planet amoniakowych, oraz w pasach asteroid, przeszukałem więc wszystko korzystając z tych wskazówek- ponownie nic.
Robię coś nie tak, czy to kolejne problemy frontiera?

Codex jest zabugowany i czasami podaje błędne informacje Sad

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Hellrider - 08.01.2020

Cóż, chyba wolę taką informację niż to, że musiałbym krążyć wokół planety na ślepo licząc na jedną, malutką anomalię (chociaż do końca błędne to to nie jest, najwyżej nieaktualne, widziałem screeny anomalii z Alaunus, chyba, że po jakimś patchu to po prostu zniknęło i zostało w codexie).

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - SETHDESTRUCTOR - 09.01.2020

Czołem Husarze.
Czy ktoś coś wie na temat wraku anakondy z raw minerałami w systemie Koli Discii , planeta C6 A ?
Byłem , ale nie miałem sygnału o miejscu po skanowaniu. Pzdr