The Winged Hussars - Forum
Przedstaw się - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Przedstaw się (/showthread.php?tid=1)

RE: Przedstaw się - Leonard616 - 17.06.2020

Witam,

Mam na imię Krystian rocznik 88, mieszkam w Cieszynie z zawodu górnik. Jeżeli chodzi o Elitkę można powiedzieć że podstawy zdecydowanie opanowałem, w grze głównie zajmuje się eksploracją mam już w tej dziedzinie rangę Elite, byłem już w Sagitariusie oraz Colonii w tej chwili gdy to piszę lecę w stronę bazy Targoidów, która została opisana w kodeksie.

Pozdrawiam
CMDR Leonard616

RE: Przedstaw się - Wnuk1906 - 17.06.2020

Witam, z tej strony CMDR Wnuk1906

Rocznik 98. Zajmuje się jeszcze nauką i remontowaniem starego domu po dziadkach. O Elicie dowiedziałem się z rok, półtora roku temu i gdy nadeszły promocje na steam od razu kupiłem. Teraz żałuję że nie kupiłem za normalną cenę na stronie Frontier'a. Mam grę od niedawna a już na liczniku mam 60 przegranych godzin, i z tego co widzę na tym się nie skończy. Na razie jestem posiadaczem Asp Explorer'a (Noszącego imię Julka); zbieram materiały i kosmiczne szekle by go przygotować na głęboką eksploracje. Chciałbym odwiedzić na sam początek tak Colonie jak i Sagitariusa A* , a potem to już tylko tam gdzie kosmiczne wiatry poniosą!

RE: Przedstaw się - MAGNUM354 - 18.06.2020

To zmień statek Smile o wiele wygodniejszy ibardziej pakowny bedzie np Krait Phantom. Czasy latania na dalekie wyprawy Aspem chyba juz mineły Smile

RE: Przedstaw się - nefzz - 19.06.2020

Cześć!
Michał, 90'
CMDR Nefzz
Aktualnie główny statek: Type 10 "Defender" / Callsign TWH-9X "DZIK"
Miejsce  SOL | ZIEMIA | POLSKA | KRAKÓW.
Główna stacja: HR 8444

Z wykształcenia informatyk, z zawodu Grafik/UI Designer (taki grafik od stron i aplikacji). Poza tym pasjonat fotografii i oczywiście gier. Przygodę ze space simami zacząłem od takich tytułów jak FreeSpace 2 i Tachyon The Fringe. W elicie siedzę w sumie od niedawna. Główne zajęcia Handel na niebezpiecznych szlakach i górnictwo.

RE: Przedstaw się - Redil - 19.06.2020

Cześć,

Jestem Paweł, rocznik '86, zamieszkały w Gdańsku. Pracuję, studiuję, gram w planszówki i gry komputerowe. Ciągle staram się rozwijać. Przygodę z ED zacząłem dawno temu, ale przez ostanie 2 lata nie grałem i nie pamiętam kompletnie co się tu robiło. 

Pozdrawiam serdecznie,
PG

RE: Przedstaw się - Proxima Alland - 19.06.2020

o7

Witam serdecznie! Z tej strony Magda, rocznik 81. 

Mathias "zna" mnie z ostatnich komentarzy pod filmikami zamieszczanymi jako Anyari Tanake. 

Mam za sobą dwuletnie doświadczenie w EVE Online. Jak na razie mam wrażenie, że idzie mi całkiem nieźle w ELITE. EVE jednak daje dobre podstawy żeby pamiętać o wszystkim i pilnować się na każdym kroku Biggrin  

Latam na 2 myszki + klawiatura + Thrustmaster T.Flight Stick X + monitor. 

Konfiguracja jeśli potrzeba: 

i5 4460
GForce 750 TI
8 GB ram
320 MB/s

ELITE chodzi na ultra bez problemów. 

Co do wspólnej zabawy interesuje mnie roleplay. Cieszę się, że jesteście na to otwarci.  Smile

Trzeba by jakoś dostosować moją historię postaci do wspólnej gry, ponieważ chwilowo mamy konflikt interesów.  Wink

Proxima Alland urodzona 5 kwietnia 3281, Cubeo,

Córka służącej (Elisa Alland) pracującej w pałacu Księżniczki Aisling Duval.
Oraz córka Markusa Allanda zarządcy pałacowego ds. zapatrzenia. Oskarżonego o szpiegostwo i skazanego na śmierć w 3295 roku. 

Wyroku nigdy nie wykonano. 
Markus i Elisa zastrzeleni zostali w trakcie próby ucieczki. Podążająca z nimi 14 letnia Proxima została oszczędzona i uniewinniona jako nieletnia. 
Na prośbę samej Księżniczki skierowana do sierocińca dla dzieci poległych, zasłużonych pilotów, gdzie przebywała do osiągnięcia pełnoletności.
Zgodnie z prawem, w dniu 18 urodzin weszła w posiadanie tego, co pozostało z majątku jej rodziców.
Starczyło tego na opłacenie szkoły dla pilotów, oraz zakup swojego pierwszego wymarzonego statku.
Proxima wychowywała się na dworze, dzięki czemu zdobyła obycie wśród elit. Główną zaletą tego jest jej poczucie, że ci ludzie nie są inni od zwykłych śmiertelników. Wie jak to wygląda, czym to się je. Dzięki temu jest pewna siebie, opanowana i doskonale świadoma swojej pozycji i możliwości. Byle dyrektor czy porucznik nie robi na niej żadnego wrażenia a jednocześnie wie jak się zachować by uszanować ich pozycję. 
Z drugiej strony czuje się w obowiązku aby zmyć ze swojego nazwiska hańbę jaką ściągnął na nich jej ojciec.
Należy też pamiętać, że 4 lata spędziła w sierocińcu, gdzie musiała nauczyć się cwaniactwa oraz wielu innych umiejętności by przetrwać. Szczególnie, że nikt nie szczędził jej upokorzeń ani nie trzymał w tajemnicy czyją jest córką. Musiała być twardsza od innych, wytrzymalsza i sprytniejsza. Nauczyła się sztuki przetrwania i poznała zasady działania „czarnego” rynku sierocińca.
Z takim przygotowaniem przez życie, z takim bagażem doświadczeń, siedzi teraz za kokpitem swojego wspaniałego statku. Wdycha ten szczególny zapach nowego wnętrza pojazdu i zastanawia się co dalej? Niewiele osób dziedziczy taki majątek, by w jej wieku stanąć przed taką szansą. A jeszcze mniej potrafi jej nie spier…. Własny statek daje nieskończone spektrum możliwości…
Otaczają ją same gwiazdy pustka i bezmiar przestrzeni kosmicznej. Bycie zawieszoną w przestrzeni uspokaja ją i relaksuje.
- Czas napisać swoją historię - powiedziała do siebie, popychając spokojnym acz zdecydowanym ruchem drążek przepustnicy do przodu.

W grze interesuje mnie Powerplay, handel + misje, transport pasażerski. 

To chyba tyle, jak coś to pytajcie śmiało!

Fly safe! o7

RE: Przedstaw się - MAGNUM354 - 20.06.2020

To zupelnie tak jak członków HKL Smile

RE: Przedstaw się - mduty87 - 20.06.2020

Hej wszystkim!
Mam na imię Marcin, jestem z rocznika '87. Jestem game developerem na platformy mobilne, mieszkam w Lizbonie.

Do ED wróciłem w zeszłym tygodniu po może niecałym roku przerwy. Nigdy nie byłem w żadnej społeczności, więc liczę, że z TWH odkryję grę na nowo Smile
Pozdrawiam

RE: Przedstaw się - Zaffaganini - 20.06.2020

Cześć mam na imię Krystian mam 25 lat pochodzę z miejscowosci tuż obok Miasta Świętej Wieży " Częstochowa " . W grze nazywam sie Zaffaganini z standardowym dopiskiem cmdr . Gram w ED od kilkunastu godzin " 41h" gra spodobała mi się u kolegii i tak jakoś kupiłem , gram przez steama . aktualnie prowadzę przewóz osób na Dolphinie po terenie federacji . A na forum dołączyłem w poszukiwaniu ciekawych informacji na temat gry, i materiałów pomocnych oraz w celu oczywistym wspólnego grania w ED.

Więc witam wszystkich

RE: Przedstaw się - Pogan! - 21.06.2020

Witajcie. Mam na imię Łukasz rocznik Czarnobylski (86). Pochodzę z Konina ale teraz miezkam w Warszawie.
Do was przyleciałem z układu LFT 69. Nie jestem dobrym graczem w Elitke, póki co robię za kuriera i bawię się handlem. Gram kiedy mogę (rodzina i mam dwóch małych przyszłych pilotów). Smile