![]() |
|
Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 (/showthread.php?tid=4040) |
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - jezzman - 25.01.2018 (24.01.2018, 17:16 UTC)Tirith_PL napisał(a): Ze streamu jeszcze wychwyciłem opcje że podczas zbierania minerałów z asteroid można zrobić czarną listę minerałów które będą ignorowane przez limpety. Z tym jest jeden problem. Z tego co zauważyłem, to jak mamy do zebrania "urobek", który zawiera 2 materiały, a jeden z nich jest na liście ignorowanych, to limpety w ogóle tego kawałka nie podniosą. Problem pojawia się, jeżeli będziemy mieć jakiś śmieciowy materiał w jednym kawałku na przykład z painitem. Wtedy limpety nam tego nie podniosą. Moim zdaniem rafineria powinna mieć wbudowaną funkcjonalność automatycznego wyrzucania materiałów z listy ignorowanych, a limpety powinny podnosić wszystko. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Tirith_PL - 25.01.2018 (25.01.2018, 09:12 UTC)jezzman napisał(a):(24.01.2018, 17:16 UTC)Tirith_PL napisał(a): Ze streamu jeszcze wychwyciłem opcje że podczas zbierania minerałów z asteroid można zrobić czarną listę minerałów które będą ignorowane przez limpety. No to rzeczywiście nie przemyślane. Ale.. 1. Zobaczymy jak to działa na żywym organiźmie 2. Może po testach system zostanie usprawniony RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 25.01.2018 3.0 Beta FAQ 1) Jak mogę pobrać Betę? Betę można pobrać na 2 sposoby. Bezpośrednio z launchera (pojawi się nowa opcja uruchomienia gry pod Elite Dangerous/Horizons oznaczona jako Open Beta) lub przez Steam (jeśli kupiliśmy na tej platformie lub dodaliśmy grę do Steam). Ze Steam pobieramy następująco: 1. W kliencie Steama otwórz Bibliotekę. 2. Prawoklik na Elite Dangerous i wybierze Właściwości. 3. Wejdź w zakładkę BETA. 4. Wybierz "Beta" z rozwijanej listy. 5. Po restartcie klienta uruchom grę. 6. W launcherze poajawi się nowa opcja Open Beta. Czasami chwilę czasu zajmuje pojawienie się bety na Steam. Jeśli Beta została już ogłoszona, a na Steam ciągle nie ma tej opcji, odczekaj kilka-kilkanaście minut i spróbuj ponownie. 2) Kto może wziąć udział w Becie? Każdy posiadacz Elite Dangerous (z Horizons lub bez) na platformach PC i Mac będzie miał dostęp do bety. Oczywiście część contentu jest dostępna dla posiadaczy Horizons i gracze bez tego dodatku nie zobaczą go w becie. 3) Ile kosztuje Beta? The Elite Dangerous: Beyond - Chapter One beta jest darmowa. 4) Czy gracze na konsolach mają dostęp do Bety? Na chwilę obecną beta na kosnolach nie jest niestety możliwa. 5) Kiedy gracze konsolowi otrzymają pełną wersję Elite Dangerous: Beyond - Chapter One? Elite Dangerous: Beyond - Chapter One ukaże się na wszystkich platformach jednocześnie. Na chwilę obecną nie ma jeszcze daty pełnego wypuszczenia tego patcha. 6) O której w czwartek 25.01 rozpocznie się beta? Na chwilę obecną nie ma dokładnej godziny rozpoczęcia bety. 7) Jak mogę raportować błędy i bugi znalezione w becie? Na forum Frontiera pojawi się spejcalne podforum dla bety. 8) Czy w Becie muszę zacząć grę od nowa? Nie - obecny stan Twojego konto zostanie zduplikowane (stan sprzed kilku tygodni, przeważnie dwóch) na serwerach bety. 9) Czy to co robię w becie ma wpływ na główną grę? Nie, beta jest na osobnym serwerze i nic, co tam się dzieje nie ma wpływu na główną grę. Możesz swobodnie przełączać się między betą i główną grą i jedno nie ma w ogółe wpływu na drugie. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 25.01.2018 Mamy patch notes! https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/401680-3-0-Open-Beta-Patch-Notes RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Tom Pold77 - 25.01.2018 (25.01.2018, 10:32 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): 3.0 Beta FAQ Rozumiem że te opcje w launcherze lub przez steam, mają się dopiero pojawić?....czy u mnie coś nie teges?, bo nie widzę żadnej bety na tę chwilę. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 25.01.2018 Dodatkowe informacje z patch notes System kar i przestępstw
Misje dla Wingów Teraz Skrzydłowi będą dzielić zarówno nagrody, jak i wysiłki związane z wykonywaniem misji.
Interakcje z Mega-Shipami
Statki
Mapa
Nowe bronie i moduły
Quality of Life (poprawki ogólno-jakościowe)
Inne
Konsole
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 25.01.2018 Jest beta - można pobierać! RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 25.01.2018 Hehe, mapka słów z Patch NOtes w kształcie wlotu do stacji:
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Diox - 25.01.2018 Beta ponoć widoczna w launcherze. Ktoś potwierdzi? Edit: strona mi się nie odświeżyła. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Dako - 25.01.2018 Potwierdzam. Właściwie to dwie bety. Jedna dla posiadaczy Horizons a druga dla tych co jego nie mają. |