The Winged Hussars - Forum
ARK: Survival Evolved - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Inne Gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=138)
+---- Dział: Pozostałe gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=34)
+---- Wątek: ARK: Survival Evolved (/showthread.php?tid=2076)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: ARK: Survival Evolved - Qasz - 22.05.2017

@Robinus musze sprawdzic, czy mozna tworzyc przedmioty z pustyni na wyspie, czy tylko mozna je transportowac. Wydaje mi sie, ze mozna tylko transportowac, ale sprawdze i jezeli bedzie mozliwosc to zaktualizuje serwer asap.

RE: ARK: Survival Evolved - Robinus - 23.05.2017

Dzięki za naprawienie transferu - wydaje się działać - tylko bez dinozaurów jeszcze.
W każdym razie odzyskałem moją zagubioną w czasoprzestrzeni postać.

Planuję was odwiedzić na pustyni swoim Pteranodonem. Byłem wczoraj przy obelisku ale widziałem dostępną tylko jedną opcję:
"Transfer Postaci Na Inny Serwer". Na filmikach z rozgrywki widziałem dodatkowo opcje transferu dinozaurów i chyba przedmiotów.

Znalazłem konfigurację serwera dotyczącą transferu:
http://ark.gamepedia.com/Server_Configuration#Cross-ARK_Data_Transfer

Może te opcje domyślnie są źle ustawione ?
?PreventDownloadSurvivors=False
?PreventDownloadItems=False
?PreventDownloadDinos=False
?PreventUploadSurvivors=False
?PreventUploadItems=False
?PreventUploadDinos=False

RE: ARK: Survival Evolved - Qasz - 23.05.2017

(23.05.2017, 05:47 UTC)Robinus napisał(a): Dzięki za naprawienie transferu - wydaje się działać - tylko bez dinozaurów jeszcze.
W każdym razie odzyskałem moją zagubioną w czasoprzestrzeni postać.

Planuję was odwiedzić na pustyni swoim Pteranodonem. Byłem wczoraj przy obelisku ale widziałem dostępną tylko jedną opcję:
"Transfer Postaci Na Inny Serwer". Na filmikach z rozgrywki widziałem dodatkowo opcje transferu dinozaurów i chyba przedmiotów.

Znalazłem konfigurację serwera dotyczącą transferu:
http://ark.gamepedia.com/Server_Configuration#Cross-ARK_Data_Transfer

Może te opcje domyślnie są źle ustawione ?
?PreventDownloadSurvivors=False
?PreventDownloadItems=False
?PreventDownloadDinos=False
?PreventUploadSurvivors=False
?PreventUploadItems=False
?PreventUploadDinos=False

To sa ustawienia standardowe, Ell juz transferowal dinki, zastosowalem efekt placebo i Ell przetransportowal ;Wink  musisz go zapytac jak to zrobil.

RE: ARK: Survival Evolved - Robinus - 26.05.2017

Odwiedziłem wczoraj pustynną krainę (serwer TWH2). Transfer działa super, można latać między serwerami transportując zwierzęta czy przedmioty unikatowe dla jednej krainy do innej. Kangura z "Pustyni" oswoić grzybkami z "Wyspy", przenieść pustynną muchę do dżungli, Pterodaktyla na pustynię - niesamowite nowe możliwości!

PRZEWODNIK TRANSFERU

Transfer działa w obeliskach i w "zrzutach".
W obu przypadkach, po wejściu w interakcję z obeliskiem, najważniejsze są zakładki prawego panelu. Domyślnie ustawiona jest zakładka do wzywania "bossa", inne są dość niewidoczne (dlatego przegapiłem te opcje za pierwszym razem).

- DATA (przenosimy tu przedmioty do przetransferowania)
- CREATURES (ta zakładka służy do transferu dinozaurów)

Postać przenosimy natomiast wybierając opcję podróży na inny serwer ze środkowego panelu. Tą operację zostawmy na koniec, ponieważ zatrzymuje aktualną grę (można jedynie wyjść do menu i zalogować się na innym serwerze).

1. PRZEDMIOTY
- przenosimy z ekwipunku do prawego panelu pod zakładką DATA
- mamy 24 godziny na wyciągnięcie ich z innego lub tego samego serwera, za pomocą dowolnego obelisku lub punktu zrzutu.

2. DINOZAURY
- dinozaur do transferu musi znajdować się w pobliżu.
- dinozaur "uploaduje" się GOŁY. Koniecznie najpierw ściągnijcie siodło i ekwipunek.
- mamy 24 godziny na wyciągnięcie ich z innego lub tego samego serwera, za pomocą dowolnego obelisku lub punktu zrzutu. 
- dinozaur znika natychmiast po załadowaniu do obelisku. Tak samo błyskawicznie materializuje się po wybraniu opcji powrotnego go "wczytania"

3. TRANSFER POSTACI

- postać TRANSFERUJE SIĘ Z CAŁYM WYPOSAŻENIEM I EKWIPUNKIEM. Nie trzeba niczego ściągać i transportować oddzielnie.
- transfer postaci na inny serwer KASUJE EWENTUALNĄ INNĄ POSTAĆ na serwerze docelowym. Na przykład, jeśli mieliście jakąś postać na Wyspie i transportujecie się z Pustyni na Wyspę - stara postać na Wyspie zostanie skasowana.

- wybór opcji otworzy menu z możliwymi do transferu serwerami (TWH1, TWH2)
- po wybraniu serwera pojawia się monit o hasło, którego podobno nie trzeba wypełniać (podajemy je i tak po ponownym zalogowaniu)
- gra się zatrzymuje. Możliwe jest tylko cofnięcie się do menu i ponowne dołączenie do serwera.
- po zalogowaniu do serwera docelowego - nie pojawiamy się przy obelisku. Dostępne są zwykłe opcje SPAWNu. Jeśli podróżujecie pierwszy raz - będzie to spawn losowy. Polecam jak najszybsze wybudowanie łóżka przy obelisku - Pozwoli to na odrodzenie się przy obelisku i natychmiastowe ściągnięcie dinozaura czy transportowanych przedmiotów.

Wpadajcie na Wyspę, pustelnicy! Biggrin

RE: ARK: Survival Evolved - Robinus - 29.05.2017

Takie coś mi się kręci po wyspie (serwer TWH1):

[Obrazek: Yn4TPgy.jpg]

Kto to Anne ?

Najchętniej bym zabił póki małe i bez siodła...

RE: ARK: Survival Evolved - Robinus - 30.05.2017

4,8 GB nowości w nowym patchu 258:

RE: ARK: Survival Evolved - Qasz - 30.05.2017

Ooooooo to juz koniec miesiaca, czy patch wychodzi dzisiaj?

RE: ARK: Survival Evolved - Robinus - 30.05.2017

(30.05.2017, 12:22 UTC)Qasz napisał(a): Ooooooo to juz koniec miesiaca, czy patch wychodzi dzisiaj?

Już wyszedł. Daj znać jak serwer będzie aktualny. Muszę dinozaury nakarmić Biggrin

(30.05.2017, 13:37 UTC)fRobinus napisał(a):
(30.05.2017, 12:22 UTC)Qasz napisał(a): Ooooooo to juz koniec miesiaca, czy patch wychodzi dzisiaj?

Już wyszedł. Daj znać jak serwer będzie aktualny. Muszę dinozaury nakarmić Biggrin

Dzisiaj poznym wieczorem jak siade do kompa, tez musze swoje nakarmic, bo podjadaja z karmika Ellla Wink

Serwery zaktualizowane do najnowszych wersji.