![]() |
|
Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Instytut Kartografii i Ksenobiologii (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=77) +--- Wątek: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie (/showthread.php?tid=2236) |
RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Baton - 01.06.2017 Tak coś jak Hetman pisze, szczegóły są w wątku na FF, ale nie chce mi się tego szukać, skoro nie używam i nie zachęcam. Ctrl B jest używane głównie przez scenę PvP do wykrywania innych graczy
RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Arnul - 03.06.2017 System: Prae Flyuae YN-B d61 Księżyc: A 3 a a Koordynacje: -13.68 : 146.10 Typ: Silicate Vapour Geysers (3/6) Tu miałem szczęście jak onegdaj Baton. Pierwszy wlot w kanion i po 10 sekundach kropka na radarze ![]() RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Arnul - 04.06.2017 System: Prae Flyuae WB-D c112 Księżyc: A 2 c Koordynacje: 8.55 : 177.09 Typ: Silicate Vapour Geysers (4/7) A tutaj pierwsze odkrycie metodą wizualną. Właśnie skończyłem ślizg, a jeszcze mały kawałek kanionu pozostał nieodkryty. Spojrzałem w tamtym kierunku i dostrzegłem dymki. Nie rozumiem tylko jednego te i poprzednie wulkanizmy to Silicate Vapour Geysers a wyglądają zupełnie różnie. RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Arnul - 04.06.2017 System: Flyae Flyuae PK-A c29-188 Księżyc: 1 d Koordynacje: -45.32 : 86.41 Typ: Silicate Vapour Geysers (5/8) Odkrycie metodą wizualną. Drugi kanion na tym księżycu. Akurat leciałem po nocnej stronie i po 1 minucie od zakończenia ślizgu zobaczyłem to iskrzenie. Czekam na pozytywne rozpatrzenie zgłoszonego bug reportu (że nie mogę ponownie zeskanować ziemniaka) to skanuje z nudów na lewo i prawo. RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Baton - 04.06.2017 To właśnie ciekawostka, że każdy z opisanych typów na mapie systemu ma jeszcze całkowicie różne odmiany, ale jeśli ktoś to będzie w stanie skatalogować i ogarnąć to Ty Arnul właśnie ![]() Ja przestałem tu wklejać swoje znaleziska bo się za dużo robi, może by zrobić jakiś husarski arkusz czy coś w tym stylu... Daje je wszstkie na FF tu , a jak coś fajnie wygląda u uważam, że nadaje się do Galactic Mapping Projest to daję do specjalnego wątku, który opisałem wcześniej. Z bogiem RNG jest różnie, rano znalazłem 3 miejsca na 3 różnych planetach od razu prawie, a wieczorem latałem po bardzo małym księżycu dobrze ponad 2 godziny i nic :/ RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Arnul - 04.06.2017 (04.06.2017, 05:42 UTC)Baton napisał(a): To właśnie ciekawostka, że każdy z opisanych typów na mapie systemu ma jeszcze całkowicie różne odmiany, ale jeśli ktoś to będzie w stanie skatalogować i ogarnąć to Ty Arnul właśnie Boję się, że to nie odmiany tylko bug. Bo np. do Silicate Vapour Geysers pasują mi te dymiące kominy, a te wytryski lawy to już tak średnio. Pisę to oczywiście jako wulkaniczny laik. A daj Baton linka do do arkusza z gejzerami bo ja z tamtego tematu na FF to trafiłem tylko na jakś taki mały gdzie jest 144 wpisów i żadnego Twojego
RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Baton - 04.06.2017 No, ten koleś z FF to robi takie arkusze, że się nie idzie połapać, teraz i tak są normalniejsze jak zacząłem marudzić kilka tygodni temu Ja ostatnio to rzadko tam wpisuję, bo się zrobiła z tego druga praca, wpisuję tu, w wątu na FF z gejzerami, w wątku na FF o GMP, potem jeszcze do tego arkusza by trzeba, a kto obrobi zdjęcia itd. Jak znajdowałem jeden na tydzień to nie było problemu, jak znajduję cztery dziennie to już jest ![]() ichni arkusz jest tu https://madraptor86.wixsite.com/mwsog klikasz na enter, potem powiedzmy geysers i na dole ma "submit your site" RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Arnul - 04.06.2017 Arkusz tragiczny. W tym co podałeś to też niewiele jest. ------ System: Flyae Flyuae GC-B d14-65 Księżyc: 2 b Koordynacje: 4.20 : 18.27 Typ: Silicate Vapour Geysers (6/9) Teraz tradycyjną metodą na leniwego wonsza. Pierwszy wytypowany kanion, ale przy trzecim przelocie nad nim. Bo coś mi był podejrzany : ![]() Zwracam uwagę, że fumarole stoją sobie nie na dnie rozpadliny tylko na płaskim (leciałem nad środkiem kanionu a kropka mignęła mi tylko na moment z boku radaru). Generalnie z księżycami typu Rocky Body nie mam problemów. Kwestia dobrego wytypowania kanionu i dokładności. Trudniej z Ice Body bo tam to praktycznie same kaniony i traf właściwy. RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Baton - 04.06.2017 Czemu warto posiedzieć na polu z gejzerami... Bo powiedzmy na początku wygląda tak : Po 20 minutach wyglądało tak: A potem oglądnąłem film i teraz jak popatrzyłem to wygląda tak: Sam nie wiem czy nie siedzieć, bo ta większa skała powoli się wyłania zza horyzontu, a mgławica idzie w dół i za 20 minut będzie super widok
RE: Łowcy Gejzerów czyli szukamy samodzielnie - Arnul - 04.06.2017 System: Prae Flyuae RD-G b41 Księżyc: 4 a Koordynacje: 40.72 : -12.23 Typ: Water Magma (2/10) Cały czas próbuję znaleźć jakieś różnice między Water Geysers a Water Magma bo wyglądają identycznie. |