![]() |
|
ARK: Survival Evolved - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Inne Gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=138) +---- Dział: Pozostałe gry (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: ARK: Survival Evolved (/showthread.php?tid=2076) |
RE: ARK: Survival Evolved - 2M1R - 10.05.2017 Prawda ze słodziak? ![]()
RE: ARK: Survival Evolved - Robinus - 14.05.2017 Moja dzisiejsza bohaterska obrona słomianej chaty, czyli bieżącej pustynnej bazy operacyjnej ![]()
RE: ARK: Survival Evolved - szarik - 14.05.2017 Ja mimo, że gra pozwala wciągnąć rezygnuje... niestety nie mam czasu by pół dnia spędzać w grze... gry nie da się skończyć w dowolnej chwili, zawsze trzeba poświęcić dodatkowe 30min.-1,5h na zebranie wszystkiego, odprowadzenie dinusiow itp.
...do gry powinienem się non stop logować itp. normalnie pełnoetatowe zajęcie jak w ogame ...
...niestety wszystko dzieje się za wolno, by osoby z mała ilością czasu mogły korzystać z uroków gry...
zostawiam jeszcze ostatnie pamiątki, polecam szczególnie tą z tGrochem w roli głównej (końcówka):
ZAKŁADAMY ZESPÓŁ FOLKOWY
PREZENTACJA WDZIĘKÓW SZARIKOWEJ - tgroch obok i nawet nie zareagował
A JEDNAK NAWET TGROCH LECI NA MALINKI...
ps. Wszystkich chętnych zapraszam do wspólnej gry w RUST - chętnie się umowie i pogram ze zgraną paczką na jakimś serwerze...
RE: ARK: Survival Evolved - Robinus - 15.05.2017 Ja tę gierkę chwalę właśnie za to, że ciągle jest jakieś zajęcie. Ciągle też "wypada" coś, co tworzy zajęcie dodatkowe. Dzięki temu jest to jednak wyjątkowy "generator przygód". I to nawet dla samotnego gracza. Gra w grupie to jeszcze bardziej rozbudowuje. Przez to - faktycznie - ja mam tak, że ciągle mówię "za chwilę kończę" po czym okazuje się, że Ell złapał jakiegoś dinka i mu pomagam go oswajać, mój uciekł z zagrody i muszę go szukać, umarłem i chcę wrócić po rzeczy żeby ich nie stracić, chcę nawieźć posadzone roślinki żeby wyrosły do jutra, a w międzyczasie wydarza się jeszcze coś nieprzewidzianego... i to kilka razy ![]() Jest sposób na to - gra w solo. Grając na własnym kompie gra się pauzuje w momencie wyjścia. RE: ARK: Survival Evolved - Robinus - 17.05.2017 Testowałem przejście między serwerami TWH1 i TWH2. Po próbie przejścia z pustyni przy zielonym obelisku (ładnie pokazuje dostępny serwer TWH1 i pyta o hasło) gra się wiesza (a raczej postać się wiesza - w grze opcje działają). Po restarcie - postaci nie ma nigdzie. Ani na TWH1 ani na TWH2. Próbowałem dzisiaj jeszcze dobiec inną postacią do obelisku w THW1 i ściągnąć jakoś tą postać, ale nie ma takiej opcji... Na postaci z pustyni mi bardzo nie zależy - i tak się przeprowadzę na wybrzeże bo pustynia za ostra dla mnie i delfinków nie ma ![]() Ale ku przestrodze, no i może da się coś podziałać, żeby to zaskoczyło... Testy jednak radzę przeprowadzać nowymi, gołymi postaciami. RE: ARK: Survival Evolved - Qasz - 17.05.2017 W oknie tworzenia postaci powinienes miec opcje importu. Wiecej bede mogl sptawdzic jak wroce do domu z roboty. Edit: Naprawione, zapomnialem wczoraj napisac RE: ARK: Survival Evolved - Robinus - 22.05.2017 Wielka aktualizacja - 30 maja! 1. mało ważne kilka nowych fajnych dinozaurów 2. mało ważna potężna dawka optymalizacji 3. najważniejszy dodatek: INTERAKTYWNA TOALETA! Koniec z marnowaniem nawozu! ![]() ![]() ------------------ Druga sprawa to pytanie do Qadministratora serwera TWH1 ![]() Mimo posiadania dodatku nie mogę na mapie "Island" tworzyć przedmiotów z "Pustyni". Czy to kwestia ustawień serwera czy tak po prostu jest? Jeżeli ustawienia, to proponuję to włączyć. Skoro te dwa światy są połączone obeliskową teleportacją, trochę głupio teleportować się na pustynię tylko po to, żeby sobie "skrafcić" bumerang... ------------------ A trzecia sprawa to ogólne ustawienia serwera. Wszystkim polecam grę na TWH1 - Qasz ustawił poziom, który stanowi wyzwanie nie odbierając przyjemności z rozgrywki. Na poprzednim było zdecydowanie za szybko/łatwo. Nareszcie "Prastarego Mięsa" opłaca się używać do oswajania - skraca wielokrotnie czas oswajania. Samo oswajanie jest wymagające, trudne i niesamowicie satysfakcjonujące. A strata dinozaura, o którego przejęcie walczyliśmy kilka godzin... to już nie to samo, co wypadek z udziałem "dinka" otrzymanego niemal za darmo. Zbieranie jest na normalnym poziomie, Trzeba trochę lasu wyciąć, żeby ogrodzenie postawić. Ale też świetnie to działa. Do zobaczenia na wyspie! Wiem, że Elll tu szaleje, mam nadzieję, że się spotkamy niedługo. Wczoraj złapałem wreszcie Pterodaktyla... Jak jeszcze żyje, to teraz już "z górki" ![]() ---------------- AHA! I TIP tygodnia: IGUANODON. Skubaniec jest niesamowity. Zbiera jagódki jak TRICERATOPS, jest szybki prawie jak Raptor, ma spory udźwig, potrafi z roślinek wydzielić nasiona do sadzenia, ale przede wszystkim - potrafi biegać ZUPEŁNIE BEZ ZMĘCZENIA! Ma dwie opcje - może działać na dwóch łapach albo na czterech. W opcji na czterech kończynach - bieganie nie zabiera ani grama "staminy". Można z niego strzelać, świetnie się za jego pomocą oswaja. Z siodła ostrzeliwując można uśpić ofiarę, dogonić jak zacznie uciekać, a podczas oswajania - pozbierać okoliczne jagody do przygotowania narkotyków. Siodło robi się na niskim poziomie i nie kosztuje zbyt wiele materiałów. No po prostu - "debeściak"! RE: ARK: Survival Evolved - szarik - 22.05.2017 co to znaczy 'dawka optymalizacji' ?- dziś usunąłem grę
RE: ARK: Survival Evolved - Robinus - 22.05.2017 (22.05.2017, 13:45 UTC)szarik napisał(a): co to znaczy 'dawka optymalizacji' ?- dziś usunąłem grę z "patch notesów": - Optimizations!!!!!!!!!!!!! Memory reductions, texture memory & mesh optimization, and performance gains via GPU and CPU utilization & threading improvements. więcej o patchu tutaj: https://survivetheark.com/index.php?/forums/topic/166421-pc-patch-notes-current-v25756-upcoming-v258-eta-may-30/ RE: ARK: Survival Evolved - szarik - 22.05.2017 (22.05.2017, 13:47 UTC)Robinus napisał(a):(22.05.2017, 13:45 UTC)szarik napisał(a): co to znaczy 'dawka optymalizacji' ?- dziś usunąłem grę dzięki za informacje... a skoro już tak się obnosisz ze swoja nagością to... Robinus znaleziony nago w jaskiniach
|