The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Conrdd - 27.10.2018

Czy coś zmieniło po aktualizacji w grafice powierzchni planet? Odpaliłem wczoraj ED pierwszy raz od kilku miesięcy i zamiast dość konkretnych i w miarę ostrych terenów mam zamazane tło. I tak aż do wylądowania. Sprawdzałem na planetach icy i rocky i jest podobnie. Coś u mnie? (XBOX X)? Coś u nich? Tak teraz ma być?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - USSER-PL - 28.10.2018

A dałbyś screena?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - MAGNUM354 - 28.10.2018

też to zauważyłem, ustawiewnie textur planety na ULTRA ( na PC ) też nic nie daje - w odległości jakichś 100-200 m od SRV teren wygląda jak papka. Inaczej się tego nie da opisać.
A ogólnie były zmiany w grafice - planetki nabrały kolorów - to pocżatek zmian w wyswietlaniu /rysowaniu planet wogule.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Yautja - 28.10.2018

Dziwne, u mnie wszystko po horyzont ostre jak żyleta Wink Np. leżące na ziemi wraki sondy czy statku jestem w stanie wypatrzyć z kilkuset metrów, na długo zanim skaner łazika je wychwyci. W sprzyjającym terenie Outcropy też potrafię wypatrzeć przed skanerem. Mówię o PC. Ale mam też kopię na Xbox, mogę potem sprawdzić.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Conrdd - 29.10.2018

Przy drugim odpaleniu gry grafika się poprawiła. Tzn jest inaczej niż było przed aktualizacją ale chyba tak powinno być. Sprawdziłem znowu na skalnych i lodowych. Wylądowałem ale nie jeździłem łazikiem bo akurat miałem latadło bezłazikowe.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - GROCHU - 01.11.2018

Hej, pytanie takie, czy jak kupie sobie Covas np Alix, to zmieni mi się tylko głos(ze standardowego na Alix) czy dojdzie więcej informacji głosowych?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Fenyl de Lechia - 01.11.2018

Tylko głos Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - GROCHU - 01.11.2018

(01.11.2018, 18:57 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Tylko głos Smile

Dzięki

Witam ponownie, pojawił mi się problem ze zdobyciem meritów poprzez undermining.
Jestem u Zieminy, poleciałem do Edmunda by rozwalić trochę Alliance Bureaucracy ships ale merity nie wskakiwały.
Strzelałem w systemach anarchistycznych LP 621-11 i San Tu.
Ktoś może mi powiedzieć czemu merity mi nie wpadają - bug czy coś istotnego przeoczyłem?
z góry dzięki za pomoc

Edit: sprawa załatwiona, musiałem polecieć do systemu Zieminy i w Power Contact "oddać informację" ile czego zniszczyłem i dopiero merity wskoczyły Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Kuba Wolf - 02.11.2018

Czy jak mam na full materialu to limpety go automatycznie pomijaja (tak jakbym dal go do Ignore List), czy zbieraja i np. porzucaja obok statku?