The Winged Hussars - Forum
Przedstaw się - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Przedstaw się (/showthread.php?tid=1)

RE: Przedstaw się - yozhik84 - 24.12.2018

Witam. 

Jestem Yozhik (po takim sympatycznym jeżyku z radzieckiej bajki pt. Jeżyk we mgle). Rocznik 84. Mieszkam w Warszawie. 
W Elite jestem od wersji 1.0. Od tamtego czasu nabiłem ponad 300h dorabiając się skromnego majątku w wysokości 170milionów (skromnego jak na taką ilość godzin). Unikam gonienia za kredytami. Obecnie bawię się głównie w eksplorację i w górnictwo. Kiedyś więcej czasu spędzałem w PvE. Od roku latam głównie w VR.

Przez długi czas podobał mi się klimat samotnej eksploracji kosmosu. Ostatni update trochę to zmienił i zapragnąłem jakiejś interakcji z innymi pilotami (choć z drugiej strony 4 miesiące temu zostałem ojcem i czasu na granie mam zdecydowanie mniej).

RE: Przedstaw się - Adassko - 24.12.2018

To i ja się przedstawię.

Witam. Mam na imię Adam i mam 30 lat (rocznik 88). Ogólnie w gierki "ciulam" od dzieciaczka (15 lat w CS - Już nie gram). Elitka jest pierwszą moją grą tego typu, wcześniej były symulatory typu ATS, ETS, ETS2, Car Mechanic Simulator czy Farming Simulator. W grze spędzone dużo nie mam (340h +), ale bawię się głównie na Eksploracji. Od nie dawna posiadacz Sitek X52, więc się nadal uczę. Gram głównie w wolnym czasie (praca itp.). Do Husarii zawitałem po wielu godzinach spędzonych na "kycowym" strumyku. W grze CMDR Adassko. Pozdrawiam ekipę !

RE: Przedstaw się - Krawcowa - 27.12.2018

Czołem.
Może nie jestem najmłodszy bo pamiętam jak latałem do sklepu co kilka dni sprawdzając czy już pojawił się Elite Frontier 2 w którego później grałem całymi dniami ale jestem uśpionym fanem symulacji. Tak, mam tę pudełkową grę gdzieś wśród innych na dnie "starej" szafy. Dlaczego uśpionym? Bo przez kilka długich lat właściwie nie grałem w żadne symulacje "lotnicze".
No cóż... steam właśnie ściąga Elite Dangerous a ja sączę kawę i klepię w klawiaturę ujawniając się "nowej społeczności".
Mam nadzieję, że wystarczy mi cierpliwości do wdrożenia się w samą grę a Wam wystarczy jej by wytrzymać tu ze mną i moimi pytaniami, których z racji ograniczeń językowych może być całkiem wiele Smile

RE: Przedstaw się - Turok - 27.12.2018

Witam wszystkichSmile Ponieważ zostałem zaproszony, to nie wypada nie skorzystać z okazji i wstąpić do tak zacnego gronaSmile

RE: Przedstaw się - Indoril Neverar - 28.12.2018

Cześć. Jestem Artur wiosen 26. Elite mam od premiery przegranych z 300 godzin, po czym zrobiłem długą przerwę aż do teraz, gdzie uczę się gry od nowa. Czym ta przerwa była spowodowana? Brakiem pomysłu na dalszą grę, brakiem ludzi do wspólnych działań. Mam nadzieje, że po dołączeniu do husarzy będziemy się świetnie razem bawić w tej galaktyce Biggrin

RE: Przedstaw się - -Psychoo- - 29.12.2018

Salute,

Callsign w grze: -PSYCHOO-

Staż w grze: Będzie  z  miesiąc w miarę aktywnej gry

Doświadczenie w rozbijaniu kosmicznych pudełek:
FreeSpace 1 i 2, z czego przy "dwójeczce" kilka lat wylatanych w multiplayerze. Czasem jeszcze wracam do kampanii i customów - przepuszczonych przez FreeSpaceOpen, żeby dało się dziś na to patrzeć. Oprócz tego były X-Wingi, TIE Fightery, X-Wing: Alliance, Freelancer & StarLancer i parę innych.

Co knuję w Elitce:
Najlepiej czuję się w ciasnym kokpicie maszyn wojskowych i mniej więcej takiego miejsca szukam dla siebie w ED. Na zmianę wbijam rangę na CQC i bujam się Cobrą po RESach, odkładając kredytki na Vulture i jakiś rozsądny fit do niego. Bardzo chętnie dam się zatrudnić jako pilot myśliwca pokładowego - skill się podszlifuje, będzie okazja poznać towarzystwo, a latanie myśliwcem to na obecną chwilę to, co kręci mnie najbardziej.

Ze względu na pracę, która wraz z dojazdami zżera mi prawie jednaście godzin w ciągu dnia, mój czas na latanie w ciągu tygodnia prezentuje się raczej mizernie. Przeważnie jestem w stanie wygospodarować godzinę-dwie wieczorem po powrocie z pracy. Nockom zarwanym za sterami sprzyjają za to weekendy.

Oprócz pew-pew w kosmosach, w wolnych chwilach czytam (obecnie na tapecie bardzo dobre "Sente"  Michała Cholewy) i ogrywam z żoną planszówki. Rocznik - '85.

RE: Przedstaw się - Maxin Gorky - 30.12.2018

Cześć wszystkim, mam na imię Kosma pochodzę z Nowej Dęby, rocznik 81. Jak ktoś był w wojsku to pewnie odwiedził moje miasteczko a raczej poligon. W Elitke gram od ponad roku z przerwami, wcześniej Eve Online i jakieś starsze rpg. Ogólnie w gry mało gram ale że interesuje się astronomią a Elitka jest w kosmosie i o kosmosie to musiałem sprawdzić co to takiego.  Pozdrawiam i mam nadzieję że się w Skrzydlatej Husarii do czegoś przydam.

RE: Przedstaw się - Mathias Shallowgrave - 30.12.2018

(30.12.2018, 13:18 UTC)Maxin Gorky napisał(a):
Cześć wszystkim, mam na imię Kosma pochodzę z Nowej Dęby, rocznik 81. Jak ktoś był w wojsku to pewnie odwiedził moje miasteczko a raczej poligon. W Elitke gram od ponad roku z przerwami, wcześniej Eve Online i jakieś starsze rpg. Ogólnie w gry mało gram ale że interesuje się astronomią a Elitka jest w kosmosie i o kosmosie to musiałem sprawdzić co to takiego.  Pozdrawiam i mam nadzieję że się w Skrzydlatej Husarii do czegoś przydam.

Witamy! Pierwszy raz słyszę takie imię, więc z ciekawości poczytałem sobie trochę i... (za Wikipedią):

Cytat:Kosma - imię męskie pochodzenia greckiego. Wywodzi się od słowa kosmos

Pasuje jak ulał! Smile

RE: Przedstaw się - Fefra - 30.12.2018

Witam 
Chyba przyszedł czas aby się przedstawić. Miałem zrobić to wcześniej ale z racji wieku a co za tym idzie "errory na memory" robie to dopiero dzisiaj Wink

Jestem Konrad, rocznik 68, mieszkam w małej mieścinie położonej nad bajorem kaczym często morzem nazywanym, a konkretnie w Gdyni.
I chociaż bliżej mi do wody niż do gwiazd uwielbiam latać. Latałem chyba wszystkim na czym da się latać ( łącznie z latającym dywanem ). To moja największa pasja zaraz po muzyce.

Jeśli chodzi o Elite to przerobiłem wszystkie, począwszy od tej na commodore 64. W ED gram mniej więcej miesiąc wiec mój status określił bym jako "bardzo zielony" ale to się z czasem zmieni.

Cieszę się że trafiłem do tak doborowego towarzystwa, a organizacja i ogrom wiedzy jaką tu znalazłem po prostu powalił mnie z nóg, lektura na całe miesiące

Fly safe Commanders

RE: Przedstaw się - Cryptone - 30.12.2018

Witajcie Piloci,

Miło Was wszystkich tutaj widzieć, po długim czasie postanowiłem się przywitać. Jak tu do Was trafiłem? Można powiedzieć że to wina CMDR Fenyl de Lechia wraz z CMDR Kycu (których pozdrawiam) który z wypiekami na twarzy wypowiada się o TWH oraz samej grze.
Po długich namowach jednego z tych Panów abym spróbował E : D w końcu uległem. Staż mam niewielki zaledwie parę Dni.. choć powiedziałbym że parę godzin. Jednak mimo to jestem dumnym właścicielem dwóch statków Cobra MK III oraz Type-6. Do tej pory zajmuję się transportem, choć mam chrapkę na walkę i eksploracje, górnictwo zostawiam na później choć już próbowałem w tym swoich sił jednak z moją wiedzą słabo to wyszło. Mam nadzieje że z czasem uda mi się wstąpić w szeregi TWH, a dzięki temu zyskam ogromną pewność i swobodę w poruszaniu się w świecie E : D.

Parę słów o mnie rocznik 86' imię Jakub, zamieszkały na ziemi kraj PL woj. Łódzkie.

Z pozdrowieniami CMDR Cryptone