![]() |
|
ED na E3 2017 - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: ED na E3 2017 (/showthread.php?tid=3205) |
RE: ED na E3 2017 - Ulpian - 19.06.2017 Żarty żartami, ale Braben w ostatnim wywiadzie mówił, że Thargoidzi wywodzą się z amoniakowej planety. Także liczę na to, że na koniec 2.4 będziemy mogli lądować na ammonia worlds. Inaczej śmiertelnie się obrażę. RE: ED na E3 2017 - Mathias Shallowgrave - 19.06.2017 (19.06.2017, 17:43 UTC)Ulpian napisał(a): Żarty żartami, ale Braben w ostatnim wywiadzie mówił, że Thargoidzi wywodzą się z amoniakowej planety. Także liczę na to, że na koniec 2.4 będziemy mogli lądować na ammonia worlds. Inaczej śmiertelnie się obrażę. To chyba możesz się obrazić od razu, bo ten sam Braben powiedział, że na planet z atmosferą jeszcze trochę poczekamy oraz że Thargoidzi to zjawisko nie na 1 patch, tylko na wiele lat w Elite
RE: ED na E3 2017 - Ulpian - 19.06.2017 Może nie chciał robić nadziei, przecież Horizons i lądowania na dotychczasowych planetach też się nikt nie spodziewał, a tu raptem bum!
RE: ED na E3 2017 - Baton - 19.06.2017 (19.06.2017, 19:47 UTC)Ulpian napisał(a): Może nie chciał robić nadziei, przecież Horizons i lądowania na dotychczasowych planetach też się nikt nie spodziewał, a tu raptem bum! Też nie wierzę w atmosferyczne, mam nadzieję, że się skupią na grywalności a nie na dodawaniu ładnych rzeczy z którym nic poza widokami nie wyniknie. Pomyśl o tym, że jak zrobią lądowanie na atmosferycznych to przecież by musieli zrobić miasta na przykład i całą pozostałą infrastrukturę, nie bardzo nawet sobie wyobrażam jaki to ogrom pracy musi być. RE: ED na E3 2017 - Xenderr - 20.06.2017 (19.06.2017, 20:35 UTC)Baton napisał(a):(19.06.2017, 19:47 UTC)Ulpian napisał(a): Może nie chciał robić nadziei, przecież Horizons i lądowania na dotychczasowych planetach też się nikt nie spodziewał, a tu raptem bum! Jak już Baton mówi że mogliby poprawić grywalność zamiast ładnych widoczków to coś jest na rzeczy .Co do planet atmosferycznych, nie koniecznie muszą być na nich miasta bo atmosfera może być nie zdatna dla ludzi. Także mogą powstać planet z atmosferą z takimi samymi outpostami/bazami jak teraz. Główny problem to efekty pogodowe, symulacja płynów, obce formy życia itp. RE: ED na E3 2017 - Baton - 20.06.2017 (20.06.2017, 08:17 UTC)Xeonary napisał(a): Co do planet atmosferycznych, nie koniecznie muszą być na nich miasta bo atmosfera może być nie zdatna dla ludzi. Bardziej mi chodzi o to, że skoro można lądować na atmosferycznych to czemu nie Ziemia czy Mars, a tam na pewno są miasta jak i na tysiącach innych planet w bańce. RE: ED na E3 2017 - Pueblo - 20.06.2017 a mnie - tak szczerze mowiac - zastanawia, dlaczego ludzie tak bardzo chca ladowania na planetach z atmosfera? Co to da? Czy az tak bardzo zmieni 'Twoj' gameplay? Po prostu tego nie rozumiem... RE: ED na E3 2017 - K42X - 20.06.2017 Jeśli chodzi o zamieszkane planety to może być po prostu coś w rodzaju permit locka, nie możesz lądować tymi statkami na planetach. Ja bym wprowadzanie takich rzecze widział na podobnej zasadzie jak to było pokazane w Star Citizen (nie wiem czy to w końcu wprowadzili, to było jedne z pierwszych dem z lądowaniem na planecie), czyli po prostu oskryptowany lot prosto z orbity do doku - wymuszone przez protokoły bezpieczeństwa, zostajesz "odprowadzony" do portu i spowrotem na orbitę. Za to planety np planety nie terraformowalne można by wprowadzić w pierwszej kolejności. Pozostają trudności w postaci wprowadzenia na takich planetach zróżnicowanej flory i ew fauny. RE: ED na E3 2017 - Dako - 20.06.2017 Zamiast planet z atmosferą ciekawsza byłaby możliwość pozwiedzania "na piechotę" stacji i otoczenia na księżycach i ciekawych miejsc na ich powierzchni. RE: ED na E3 2017 - GutenbergPL - 20.06.2017 (20.06.2017, 08:31 UTC)Baton napisał(a):(20.06.2017, 08:17 UTC)Xeonary napisał(a): Co do planet atmosferycznych, nie koniecznie muszą być na nich miasta bo atmosfera może być nie zdatna dla ludzi. Ja z kolej nie sądzę, aby w jednym czasie wprowadzili lądowania na wszystkich planetach z atmosferą. Xeonary dobrze piszę - pewnie, na początku, dadzą lądowania ze szczątkową atmosferą, na jałowych planetach - niezbyt różniących się od tego co mamy. Dla zabawy i w dużym uproszczeniu atmosferyczne można podzielić na ożywione i nieożywione.
|