The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Conrdd - 13.07.2018

Na forum był artykuł opisujący zalecane efekty do różnego rodzaju uzbrojenia. Było, czytałem - ale teraz nie mogę znaleźć. Można prosić o poratowanie i wskazanie gdzie się znajduje?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Reinrk van Dall - 13.07.2018

(13.07.2018, 06:13 UTC)Conrdd napisał(a): Na forum był artykuł opisujący zalecane efekty do różnego rodzaju uzbrojenia. Było, czytałem - ale teraz nie mogę znaleźć. Można prosić o poratowanie i wskazanie gdzie się znajduje?

Strona główna, na jednej z belek, Przydatne Linki, dział o Inżynierach.
https://forum.thewingedhussars.com/showthread.php?tid=31

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Conrdd - 13.07.2018

O dziękuję! Szukałem w tym dziale ale zafiksowałem się na wszystkich częściach oprócz inżynierów bo to przecież jest uzbrojenie Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Yautja - 13.07.2018

Pytanie z tych głupich: przy locie planetarnym są podawane szerokość i długość geograficzna. Która, jest która, bo nie są opisane? dostałem "tipa" o wraku statku. Lattidude miało być 25,52, a Longitude 164, 53. Założyłem, że kolejność liczb w wiadomości odzwierciedla ich kolejność na interfejsie, czyli szerokość jest wyżej, a długość niżej. I nie znalazłem żadnego wraku w podanym miejscu. Ani statkiem, ani przez godzinę kręcenia się łazikiem i jechaniem za każdym artefaktem pokazywanym na skanerze. Naznajdywałem się outpostów, składów towarów, jakichś rozbitych sond, ale żadnego wraku statku z data bankami do zeskanowania...

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Reinrk van Dall - 13.07.2018

(13.07.2018, 11:15 UTC)Yautja napisał(a): Pytanie z tych głupich: przy locie planetarnym są podawane szerokość i długość geograficzna. Która, jest która, bo nie są opisane? dostałem "tipa" o wraku statku. Lattidude miało być 25,52, a Longitude 164, 53. Założyłem, że kolejność liczb w wiadomości odzwierciedla ich kolejność na interfejsie, czyli szerokość jest wyżej, a długość niżej. I nie znalazłem żadnego wraku w podanym miejscu. Ani statkiem, ani przez godzinę kręcenia się łazikiem i jechaniem za każdym artefaktem pokazywanym na skanerze. Naznajdywałem się outpostów, składów towarów, jakichś rozbitych sond, ale żadnego wraku statku z data bankami do zeskanowania...

Górna wartość zmienia się w zakresie od 0 do 90 i od 0 do -90 więc musi to być szerokość g. czyli latitude.

Dolna wartość zmienia się od 0 do 180 i przechodzi w -180 więc długość g. vel longitude.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Yautja - 13.07.2018

To dobrze leciałem, a wraku niet Sad

[Obrazek: etUcBL5.jpg]

No nie wiem, masz to jeszcze? Polecimy razem albo multicrew? Biggrin

Wyłączyłem grę będąc na orbicie tej planety, jak pod wieczór włączę to spróbuję jeszcze raz, ale po skanowaniu data pointów w tych znajdowanych outpostach i po zniszczeniu kilku dronów jestem teraz wanted Wink PS. jakiś wrak znalazłem, ale nie było na nim data points. Tylko cargo rack, którego zeskanowanie nic nie dawało i nie miał też wartości hulla więc chyba nie dało się rozwalić, ale to było na innych koordynatach niż podane. 25,43 Lat i 162, coś tam Lng, o ile dobrze pamiętam. Możliwa jest taka różnica, czy obiekt zawsze będzie na dokładnie tych koordynatach, które są podane w wiadomości?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - DYoda - 13.07.2018

Czy moduły "guardianów" można inżynierować?
A jak nie to co jest lepsze ? strażniki czy inżyniery ?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Kuba Wolf - 14.07.2018

(13.07.2018, 17:55 UTC)DYoda napisał(a): Czy moduły "guardianów" można inżynierować?
A jak nie to co jest lepsze ? strażniki czy inżyniery ?

Nie inzynierowac sie nie da. 
Mam PP i PD z tych "wymiennych" i jak dla mnie to hmm takie zamienniki jesli na szybko chcesz miec cos "lepszego" niz czyste moduly, bo np brak Ci materialow na konkretna przerobke docelowego modulu. Tylka nie urywa w porownaniu do grade 5, ale ogolnie widac ze sa lepsze od podstawki.