![]() |
|
Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 (/showthread.php?tid=4040) |
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Diox - 19.01.2018 Jak na razie wszystko na duży plus. Szkoda tylko, że nie wylądowali na jednej z tych odświeżonych planet :> Jak to jest z tym Trade Data? Mówią, że trzeba odwiedzić stację lub przeskanować Nav Beacon. Zastanawia mnie, czy konieczne będzie odwiedzenie Nav Beacon lub stacji, czy wystarczy samo zeskanowanie Advanced Discovery Scannner (zawsze myślałem, że to równoważne z Nav Beacon). RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Baton - 19.01.2018 (19.01.2018, 11:14 UTC)Diox napisał(a): Jak na razie wszystko na duży plus. Szkoda tylko, że nie wylądowali na jednej z tych odświeżonych planet :> Jak to jest z tym Trade Data? Mówią, że trzeba odwiedzić stację lub przeskanować Nav Beacon. Zastanawia mnie, czy konieczne będzie odwiedzenie Nav Beacon lub stacji, czy wystarczy samo zeskanowanie Advanced Discovery Scannner (zawsze myślałem, że to równoważne z Nav Beacon). Też się napaliłem, że będą pokazywać planetę a oni sru na Chieftaina :/ Co od trade data to Steve napisał: " any systems you have docked in or scanned the nav beacon off will have unlocked trade data" , może po prostu źle to ujął, zobaczymy już za tydzien. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Yata_PL - 19.01.2018 (19.01.2018, 08:11 UTC)Nizm0 napisał(a):(18.01.2018, 22:22 UTC)Pajk napisał(a): Ha! - znalazłem coś, czego nie opisali - nowy kontroler limpetów REKON LIMPET (zamontowany w Chieftainie) i nowy materiał - pokazany przy tym magiku od ciekawych modułów - Rhenium. Jak nie powiększą ładowni na dane i materiały, to ich zamorduję. No nie wiem czy taki genialny pomysł , weźmy takiego Cuttera - obnizysz mu to i tamo (np sensory , life support) i zyska dodatkowe sloty i to juz zupelnie inny statek niz Twórcy chcieli , np z ładowania 1000 ton : lub wypakowany SCB , wiekszymi hullami . Jednym słowem "przegiety"
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 19.01.2018 (19.01.2018, 11:42 UTC)Baton napisał(a):(19.01.2018, 11:14 UTC)Diox napisał(a): Jak na razie wszystko na duży plus. Szkoda tylko, że nie wylądowali na jednej z tych odświeżonych planet :> Jak to jest z tym Trade Data? Mówią, że trzeba odwiedzić stację lub przeskanować Nav Beacon. Zastanawia mnie, czy konieczne będzie odwiedzenie Nav Beacon lub stacji, czy wystarczy samo zeskanowanie Advanced Discovery Scannner (zawsze myślałem, że to równoważne z Nav Beacon). Dla mnie to ma sens. Nav Beacon zawiera wszystkie i bardzo dokładne informacje nie tylko o obietkach, ale też stacjach, jest z nimi połączony ze względu na nawigację systemową, więc naturalnie ma dostęp do infrastruktury rynków na stacjach. Po wylądowaniu nasz statek łączy się z systemami stacji, więc wtedy my też już wiemy, jakie ceny są na danym rynku. Skaner tylko odkrywa obiekty w systemie, skąd ma wiedzieć, jakie ceny są na stacji? Przecież nie łączy się z jej systemami bezpśrednio. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Baton - 19.01.2018 (19.01.2018, 11:54 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Dla mnie to ma sens. Nav Beacon zawiera wszystkie i bardzo dokładne informacje nie tylko o obietkach, ale też stacjach, jest z nimi połączony ze względu na nawigację systemową, więc naturalnie ma dostęp do infrastruktury rynków na stacjach. Ano ma to sens, żałuję, że prawie nigdy nie skanowałem Nav Beaconów teraz
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Ulpian - 19.01.2018 (19.01.2018, 11:14 UTC)Diox napisał(a): Jak na razie wszystko na duży plus. Szkoda tylko, że nie wylądowali na jednej z tych odświeżonych planet :> Na powierzchni planet nic się nie zmieni, będzie tylko inny kolor tekstury. Większe nowości w tym zakresie będą w Q4. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 19.01.2018 Świeże info Tech Broker Ci handlarze zajmują się nowymi i rzadkimi technologiami i przedmiotami.
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Calvarian - 19.01.2018 Powiem szczerze, że wszystko fajnie, ale najbardziej mnie podjarał (tak na takie 7/10 w skali podjarania) chieftain. To pierwszy nowy CIEKAWY statek od daaaawna. RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Mathias Shallowgrave - 19.01.2018 Najświeższe info z forum ![]() Tech Broker Ci handlarze zajmują się nowymi i rzadkimi technologiami i przedmiotami.
RE: Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01 - Tom Pold77 - 19.01.2018 (19.01.2018, 16:27 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Najświeższe info z forum A oni będą się zajmować tylko uzbrojeniem, czy coś innego u nich też będzie?....pewnie nie wiadomo nic w tej kwestii, co? Chyba widziałem tam jakieś cargo racki na streamie, ale jakieś inne moduły?. Coś do eksploracji może ciekawego? Wiadomo cokolwiek w tym temacie? |