The Winged Hussars - Forum
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Wersja do druku

+- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com)
+-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Wątek: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite (/showthread.php?tid=3012)

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Fenyl de Lechia - 16.07.2017

Kupić grę na blaszaku tylko po to, żeby dodać oficerów do znajomych Biggrin
A serio, to skoro się nie da, to się nie da Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Laska_WE - 16.07.2017

(16.07.2017, 11:01 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Kupić grę na blaszaku tylko po to, żeby dodać oficerów do znajomych Biggrin
A serio, to skoro się nie da, to się nie da Smile
Ok, jasna sytuacja. Dzięki za info Smile

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - HOJI - 29.07.2017

Czy ktoś może mi objaśnić na czym polegają misje z czaszką np. war aquisition - czy są do tego potrzebne limpety na opróżnianie ładowni?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Spili - 30.07.2017

Mam problem z misjami typu Planetary surface target scan.
Lecę, znajduję, ląduję, włażę w łazik i skanuję obydwa nadajniki.
No i często mnie rozwalają Sad
Jak w miarę bezpiecznie wykonać taką misję?

Czy jeśli po wylądowaniu odprawię statek. A zginę w łaziku to tracę tylko łazik a odradzam się w statku? Bo jak tak to koszt jest śmieszny tylko za łazika...

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Pajk - 30.07.2017

Za dużo skanujesz Smile
Do zrobienia misji najczęściej wystarczy skanować jeden nadajnik - zanim zaczniesz skanować sprawdź, co się wyświetla po lewej stronie - "public', czy "private". Jak jest public, to się nikomu nie narazisz, jak private, to po zeskanowaniu jesteś wanted. Dlatego warto wysłać statek na orbitę, skan i w długą, może się uda uciec. Dobrze mieć trochę materiałów na naprawę SRV w trakcie ucieczki.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Spili - 31.07.2017

He he Smile
No to taki właśnie mam styl działania przy private Smile
Skanuję - zazwyczaj obydwa nadajniki bo zawsze coś tam wpadnie z danych - i spiep**am ile wlezie. czasami nie przeżyję ale misja wypełniona a łazik do odkupienia Smile
Myślałem, że jest jakieś bardziej szpiegowskie podejście do tych misji Smile Ale widzę że na rympał Wink

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Pajk - 31.07.2017

Na rympał to jest tak, że najpierw rozwalasz generator zasilający wieżyczki, skimmery, goliaty, co tam się kręci, a potem spokojnie do wyłączonej stacji podjeżdżasz i sobie skanujesz. Ten generator też po kilku minutach wstaje, więc tak zupełnie lajtowo nie jest.

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Spili - 01.08.2017

I jeszcze jedno pytanie dotyczące zbierania surowców z planet.
Muszę nazbierać 15 Niobium.
Namierzyłem planetę, na której wystepuje.
I po 3h jazdy łazikiem nazbierałem 3... No już mnie to nieco nudzi.. :/
Oczywiście w cholerę surowcow, których akurat nie potrzebuję Wink

Jest jakaś zasada gdzie lądować? W kraterach? przy górach? Gdzie znajde najwięcej minerałów?

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - GROCHU - 01.08.2017

(01.08.2017, 17:59 UTC)Spili napisał(a): I jeszcze jedno pytanie dotyczące zbierania surowców z planet.
Muszę nazbierać 15 Niobium.
Namierzyłem planetę, na której wystepuje.
I po 3h jazdy łazikiem nazbierałem 3... No już mnie to nieco nudzi.. :/
Oczywiście w cholerę surowcow, których akurat nie potrzebuję Wink

Jest jakaś zasada gdzie lądować? W kraterach? przy górach? Gdzie znajde najwięcej minerałów?

Wypadało by trochę poczytać forum-chociaż główna stronę : Przydatne linki/ Inżynierowie i trzeci akapit. 

Proszę

Ps. nie ma znaczenia gdzie lądujesz

RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - Dydex82 - 03.08.2017

Chciałbym żeby ktoś mi wyjaśnił jak to jest z wbijaniem rangi w Imperium lub Federacji. Mnie interesuje aktualnie Imperium, z którym jestem friendly na 51%, rank mam na 100%, ale stopień "none". Oddałem kilka zadań i stopień się nie zmienił. Co muszę zrobić żeby pójść do przodu? Wystarczy robienie misji dla dowolnej frakcji imperialnej na stacji, czy tylko dla frakcji kontrolującej?