The Winged Hussars - Forum

Pełna wersja: Distant Worlds II
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
o7 Pozdrawiam z BeaglePoint, dotarłem cały i zdrowy, 2 razy musiałem zapłacić okup śmierci, a teraz szykuje się w drogę powrotną. Mam nadzieje, iż pójdzie gładko i bez pośpiechu, bo jak się pilot spieszy, to się diabeł cieszy. Tęsknie za wami, dobrze, że choć komunikacja nie szwankuje. Wyskoczę jeszcze na chwile na krawędź naszej galaktyki, upewnię się, czy aby nie można spaść niżej... albo i wyżej. Zależy od punktu zawieszenia w pustce, która w końcu wcale nie jest taka pusta. Dobra, kończę to stukanie w klawisze, bo pomyślicie, iż SpaceMadness mnie dopadła....
Nie zapomnij wypelnic ankietki na koniec wyprawy... O dziwo jest pytanie o Space Madness... Chyba odpowiedzialem twierdzaco :D
A wycieczka na krawedz na mnie zrobila naprawde spore wrazenie. Na EDSM jest wypunktowana droga po kolejnych systemach i mozna sobie sprawdzic ile i jakie jumponium trzeba miec. Ja troche juz w drodze powrotnej, ale jak zobaczylem swoj grafik to boje sie czy do urlopu w polowie lipca wroce, choc bardzo bym chcial na druga polowe czerwca juz sie w HR 8444 zameldowac.
A ja potrzebuję holownika, który mnie ściągnie z centrum, do bańki. Mam chorobę kosmiczną, nie dam rady lecieć. Wszedłem wczoraj na godzinę, zrobiłem kilka skoków i znowu mdłości. Szacun dla wytrwałych. Ja rezygnuję, nie nadaje się do tego.
@Samotnix daj sobie chwile, kilka dni, tygodni jak potrzebujesz to nawet miesiecy. Tez tak mialem na poprzedniej wyprawie. Zrobilem kilka tygodni przerwy, bo po ponad 1000 systemach bez ladowania juz mi sie wyjscie z SC przy gwiezdzie w koszmarach pojawialo. Wrocilem jak Hetman wydal odezwe do jakiejs wojny za dwa dni... A ja 27kLY od Banki :D Coz do dzis nie mam drugiego takiego dnia gdzie zrobilem ponad 350 skokow.
Wiec nic na sile, lekki odwyk a za jakis czas samo ci sie zachce :)
@Samotnix ja na poprzedniej eksploracji miałem trzy miesięczną przerwę - tak też byłem znużony, ale po tym czasie znów odezwało się pragnienie eksploracji i jakoś poszło - nic na siłę
@Samotnix a w jakim systemie aktualnie jesteś?
(03.05.2019, 08:30 UTC)USSER-PL napisał(a): [ -> ]@Samotnix a w jakim systemie aktualnie jesteś?

Jestem gdzieś koło WP7. To chyba nawet połowa drogi nie jest. Jak patrzyłem, to niektórzy już są ponad 30k ly dalej ode mnie. Zapisując się na ten event nie zdawałem sobie sprawy, że będzie tak nudno. To nie dla mnie po prostu. Spróbuję czegoś innego.
(03.05.2019, 11:25 UTC)Samotnix napisał(a): [ -> ]
(03.05.2019, 08:30 UTC)USSER-PL napisał(a): [ -> ]@Samotnix a w jakim systemie aktualnie jesteś?

Jestem gdzieś koło WP7. To chyba nawet połowa drogi nie jest. Jak patrzyłem, to niektórzy już są ponad 30k ly dalej ode mnie. Zapisując się na ten event nie zdawałem sobie sprawy, że będzie tak nudno. To nie dla mnie po prostu. Spróbuję czegoś innego.

Nie przejmuj się, ja lecę dopiero w jedną stronę i jest 130 skoków od WP3 ?
@Samotnix Jak jestes kolo SagA to moze polec do Colonii i Kopernika to kolo 11 kLY? Tam jak poprosisz to Rotmistrze wystawia ci zadania na mapy ktore bedziesz mial. Wyrobisz w ten sposob limit zadan kadeta a dodatkowo tam jest tez sporo baz mozna sobie polatac misje transportowe nawet bez wielkich inwestycji w sprzet. Troche cos innego a pozniej i droga do domu moze biec po bazach ktore juz poznales plus tam chyba jeszcze dwie miedzy Colonia i Gagarinem sa. Jak bedziesz potrzebowal to pytaj o namiary.
Jesli natomiast zamierzasz troche odpoczac to odezwe sie do Ciebie jak bede przelatywal w okolicy SagA, ale szczerze nie potrafi ci powiedziec czy to bedzie za tydzien czy za miesiac, bo sam nie mam pojecia. W razie co wracam prawie prosto do HaeRki tylko zahacze bazy w Hawking Gap.
(03.05.2019, 16:58 UTC)Kuba Wolf napisał(a): [ -> ]@Samotnix Jak jestes kolo SagA to moze polec do Colonii i Kopernika to kolo 11 kLY? Tam jak poprosisz to Rotmistrze wystawia ci zadania na mapy ktore bedziesz mial. Wyrobisz w ten sposob limit zadan kadeta a dodatkowo tam jest tez sporo baz mozna sobie polatac misje transportowe nawet bez wielkich inwestycji w sprzet. Troche cos innego a pozniej i droga do domu moze biec po bazach ktore juz poznales plus tam chyba jeszcze dwie miedzy Colonia i Gagarinem sa. Jak bedziesz potrzebowal to pytaj o namiary.
Jesli natomiast zamierzasz troche odpoczac to odezwe sie do Ciebie jak bede przelatywal w okolicy SagA, ale szczerze nie potrafi ci powiedziec czy to bedzie za tydzien czy za miesiac, bo sam nie mam pojecia. W razie co wracam prawie prosto do HaeRki tylko zahacze bazy w Hawking Gap.

Dobry pomysł, tak zrobię. Dzięki.