Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
ELITE DANGEROUS
PORADNIK TOTALNY
Poradnik totalny do Elite Dangerous, który będzie szczegółowo omawiać wszystkie aspekty gry - od absolutnych podstaw, bo zaawansowane mechaniki.
Zapraszam do oglądania - jeśli macie jakieś uwagi lub pytania, proszę o komentarze bezpośrednio pod danym filmem na YouTube.
Poradnik na YouTube
cyt. : "Bounty zostaje na nas nałożone za wygaśnięcie Kary lub za "
nowym graczom lepiej napisać :
Bounty zostaje na nas nałożone za wygaśnięcie niezapłaconej w terminie Kary lub za
ps.. proszę potem skasować mój post
Wow niezły poradnik! Gdybym tylko taki miał jak zaczynałem...
"Oprócz tego można również zapisać się do Marynarki Wojennej (Navy) Federacji oraz Imperium i zdobywać coraz to wyższe stopnie."
Jako niedoświadczony gracz nie do końca to rozumiem. Wszędzie gdzie czytałem to po osiągnięciu 100% awansu trzeba czekać na jakąś misję aby go dostać, a z tego tekstu wynika że mam szukać jakiejś Navy i się do nich zapisać?
Największe szanse na te misje masz w głównych systemach danych supermocarstw tj. blisko Sol (Federacja) oraz blisko Achenar (Imperium). Musisz też wiedzieć, że % progresu do następnej rangi nie jest idealny i zaokrągla dokładny wynik, czyli możesz mieć widoczne 100% i w pocie czoła szukać misji do awansu, a nie dostaniesz jej ponieważ tak naprawdę masz np. 99,5%. Dlatego też najlepiej jest misje wykonywać dalej pomimo tych 100%, z dwóch powodów:
- po dobiciu 100% progres jest wliczany do następnej rangi
- szybciej znajdziesz misję do awansu
(06.08.2016, 07:31 UTC)Indygo napisał(a): [ -> ]cyt. : "Bounty zostaje na nas nałożone za wygaśnięcie Kary lub za "
nowym graczom lepiej napisać :
Bounty zostaje na nas nałożone za wygaśnięcie niezapłaconej w terminie Kary lub za
ps.. proszę potem skasować mój post
Dzięki za zwrócenie uwagi, faktycznie może dobrze będzie wyjaśnić.
(06.08.2016, 08:57 UTC)Dakatsu napisał(a): [ -> ]"Oprócz tego można również zapisać się do Marynarki Wojennej (Navy) Federacji oraz Imperium i zdobywać coraz to wyższe stopnie."
Jako niedoświadczony gracz nie do końca to rozumiem. Wszędzie gdzie czytałem to po osiągnięciu 100% awansu trzeba czekać na jakąś misję aby go dostać, a z tego tekstu wynika że mam szukać jakiejś Navy i się do nich zapisać?
Faktycznie, napisałem bardzo ogólnie. Z drugiej strony nie chciałem na tym etapie jeszcze podawać bardziej zaawansowanych pojęć. Pomyślę, jak to zmienić

I sie okazało że jestem noob. Sporo nowych rzeczy sie dowiedziałem :p
(06.08.2016, 10:04 UTC)GieNkoV napisał(a): [ -> ]Największe szanse na te misje masz w głównych systemach danych supermocarstw tj. blisko Sol (Federacja) oraz blisko Achenar (Imperium). Musisz też wiedzieć, że % progresu do następnej rangi nie jest idealny i zaokrągla dokładny wynik, czyli możesz mieć widoczne 100% i w pocie czoła szukać misji do awansu, a nie dostaniesz jej ponieważ tak naprawdę masz np. 99,5%. Dlatego też najlepiej jest misje wykonywać dalej pomimo tych 100%, z dwóch powodów:
- po dobiciu 100% progres jest wliczany do następnej rangi
- szybciej znajdziesz misję do awansu
Dodam jeszcze, że misja awansowa może się pojawić a jednocześnie nie być dostępna, ponieważ Komandor nie ma wystarczającej reputacji u tej frakcji, u której misja awansowa się pojawiła.
08/08/2016 - v.1.1.0
* Drobne poprawki
* Dodano działy:
-- System polityczny (przeniesienie informacje o frakcjach, jurysdykcji itp.)
-- Stacje i bazy
-- Usługi na stacjach
* Dodano wpisy:
-- W dziale PODSTAWY
---- Synteza
-- W dziale STACJE I BAZY
---- Stacje orbitalne
---- Outposty
---- Bazy planetarne
-- W dziale GRAMY
---- Jak zacząć?
---- System domowy
Poradnik jest WIELKI!
Poprawił bym drugi w kolejności screen: ta sama kwota jest podana obok, po lewej stronie na dole - i jest widoczna cały czas, bez potrzeby przełączania pod-menu.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12